Udrea a venit cu jurnalul la televizor: Am vrut sa se stie daca nu apucam sa spun lucrurile acestea

Sambata, 07 Februarie 2015, ora 20:21
14765 citiri
Udrea a venit cu jurnalul la televizor: Am vrut sa se stie daca nu apucam sa spun lucrurile acestea
Foto: B1 TV

Elena Udrea, pe numele careia procurorii DNA au emis trei cereri de arestare preventiva, a prezentat, sambata seara, mai multe coli scrise de mana despre care a spus ca sunt un fel de jurnal pe care il tine de cand si-a dat seama ca se incearca "reducerea ei la tacere".

"Unii oameni, foarte multi, au spus ca 'bine, dar Elena Udrea a formulat aceste acuzatii (la adresa lui Florian Coldea, n.red.) a doua zi dupa ce a fost chemata la DNA'. Dar sunt foarte multi colegi, oameni din presa, inclusiv dl Coldea, dl Maior pot confirma ca in timpul campaniei electorale am formulat niste acuzatii, dar nu am numit atunci si persoane. Nu le-am spus public, dar in foarte multe discutii am devoalat ceea ce se intampla.

(Mi-am dat seama ce se intampla, n.red.) undeva in toamna cand, punand niste lucruri cap la cap, am inteles ca e o strategie de continuare a exercitarii puterii la varf, dl Coldea e de 10 ani la varful SRI. Am inteles ce se intampla undeva la inceputul campaniei electorale, episodul cu fotografiile cu Alina Bica au fost o confirmare", a spus Udrea, sambata seara, la B1 Tv.

Deputatul PMP sustine ca regreta faptul ca nu a spus inca de atunci ceea ce a spus dupa prima vizita la DNA.

"Poate ca daca as fi avut curaj sa spun atunci ce spun acum altfel s-ar fi intamplat lucrurile. Asta regret, ca nu am spus lucrurile atunci. Dar in schimb ce am facut? Pentru ca mi-am dat seama care va fi finalul... am inceput sa scriu", a explicat Udrea, aratand colile de hartie, prima fiind datata 4 noiembrie 2014, 12 noaptea.

"Nu e un jurnal neaparat, sunt niste notite despre cum se intamplau lucrurile, cine ce mi-a spus. Mi-am dorit sa le scriu si i-am spus inclusiv dl Coldea intr-o discutie, pentru mine era evident ce se va intampla si am vrut sa se stie, in ideea in care nu apucam inca sa spun lucrurile acestea, sa ajunga la urechile oamenilor si, desigur, oamenii macar sa se intrebe daca e adevarat", a continuat Elena Udrea.

Deputatul PMP a dezvaluit ca in foile sale apar nume ale celor care ar stii ca ce spune ea este adevarat.

"Si dl Cristoiu s-a regasit si dansul aici. Foarte multi nu spun nimic, desi multi stiu ca am dreptate, dar nu au curaj. Parerea mea e ca nu Serviciul in sine s-a implicat, ci a fost o operatiune clandestina. (...)

Am 3 cereri de arestare preventiva, este unic! Tot acest asalt are o singura explicatie, incercarea de a fi redusa la tacere", a conchis Elena Udrea.