Udrea afla in doua saptamani sentinta in "Gala Bute". Procurorii au cerut pedeapsa maxima

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 21:04
4241 citiri
Udrea afla in doua saptamani sentinta in "Gala Bute". Procurorii au cerut pedeapsa maxima
Foto: Facebook / Elena Udrea

Sentinta in dosarul "Gala Bute" a fost amanata de Inalta Curte pana pe data de 13 martie. La termenul de miercuri, procurorii au cerut pedeapsa cu inchisoarea orientata spre limita maxima pentru fostul ministru al Turismului, Elena Udrea.

"Acest dosar a fost construit in jurul Elenei Udrea. Trei ani s-a cercetat in acest dosar, nu am fost niciodata chemata. In 2 februarie, oamenii au fost luati cu mascatii si dusi la audieri in Gala Bute. Sunt convinsa ca le-a fost frica tuturor celor chemati la DNA. Unii au ales sa faca ceea ce se astepta de la ei, ceea ce au crezut ca ii va salva. Au fost speriati si amenintati sa dea declaratii.

Speranta mea e ca macar parte dintre judecatile la nivel public la adresa mea au disparut. Parchetul spune ca mi-am construit sistem piramidal din oameni apropiati. Pe Nastasia nu l-am adus eu in minister. Pe Lungu l-am angajat fara sa il cunosc, mi-a fost recomandat de purtatorul de cuvant al partidului. Doar pe Topoliceanu o cunosteam.

Nu am numit pe nimeni sa imi aduca spaga. Practica de 10 la suta era una generalizata. Stiam de incercarile oamenilor de afaceri de a ajunge in anturajul demnitarilor pentru a beneficia de contracte. Am preferat sa le dau lor dreptate. Le-am spus ca daca aud de asemenea practici sa nu imi spuna mie, sa anunte DNA. In confruntarea cu Gardean, acesta spune ca nu a afirmat ca geanta cu bani era pentru mine. Banii nu cred ca erau pentru Obreja, ci pentru Bute. Bute a sustinut mult timp ca nu si-a primit onorariul intreg", a sustinut Elena Udrea in ultimul cuvant adresat magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

La iesirea de la instanta suprema, fostul ministru al Turismului a mai spus ca si-a iertat demult denuntatorii si ca spera ca acestia sa fie achitati.

Intrebata cine ar fi avut interes sa o scoata din joc, Elena Udrea a raspuns: "Simplu, doamna Kovesi si domnul Coldea. A pornit acest dosar la doua zile dupa ce am facut denuntul. Eu am facut denuntul vineri, iar cererile de arestare preventiva au inceput sa curga impotriva mea marti, la cinci zile dupa. Probabil ca interesul de a scoate anumiti oameni politici din joc este acela de a scoate din joc pe anumiti oameni care stiau lucruri despre ei, pe de o parte, pe de alta parte, de a-i inlatura pe toti cei care nu ar fi ascultat niciodata de ordinele lor (...) Uitati, astazi domnul Coldea nu mai este in functie. Mult prea tarziu. Le-a trebuit doi ani ca sa confirme ceea ce am spus de acum doi ani si intr-adevarat sa vina cineva cu o dovada".

Citeste si Udrea: Nu regret nicio secunda implicarea in "Gala Bute"

Ce au declarat ceilalti acuzati

Si fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si-a sustinut nevinovatia.

"Unul dintre avocati spune ca rechizitoriul este un haos. Asa este. A plecat cu sapte acuzari impotriva mea. Nu eu eram tinta. Udrea si Basescu erau tinta. Am constatat pe pielea mea, arestat fiind si cerandu-mi-se, metaforic le numesc 'pasarele', care mi-au soptit sa fac denunturi. Sapte acuzatii care nu se mai regasesc in dosar.

Trei ani purtat pe la DNA, purtat ca ursul in presa, am fost vinovatul de serviciu, mi-au afectat viata. Sunt azi cercetat pentru cu totul alte infractiuni care nu mai au legatura cu Gala Bute. Va rog sa aveti ingaduinta, e vorba de viata mea si a copiilor mei. Ma uit la dumneavoastra cu speranta ca veti da o solutie corecta.

Nu va doresc sa fiti in pielea mea. Niste functionari de stat isi bat joc de oameni. Nu se poate spune ca am facut evaziune fiscala cu niste oameni pe care nu i-am cunoscut. Legat de complicitatea la luarea de mita, am fost arestat si mergeam la vorbitor si nu intelegeam cum eu sunt complice la luare de mita. Nu am fost in cercul relational al celor din dosar. Nu puteam sa fiu parte a unei luari de mita, e o frantura de logica", a declarat, in ultimul cuvant in fata instantei, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja.

La randul sau, fostul ministru Ion Ariton a spus, in ultimul cuvant in fata judecatorilor instantei supreme ca sponsorizarile s-au facut corect.

"Sponsorizarile s-au facut toate cu FRB. Ma surprinde cand se pune problema ca acele contracte au fost cu o firma privata. Sponsorizarea a fost facuta corect. De doi ani de zile vin in instanta, am solicitat colegilor sa imi ridice imunitatea ca sa vin sa lamuresc lucrurile. Ma bucur ca si Udrea ca sunt judecat de niste doamne. Fiind la inceput de primavara va doresc numai bine pentru perioada care urmeaza si o primavara frumoasa", a spus si Ion Ariton.

Procurorii DNA cer pedeapsa cu inchisoare orientata spre limita maxima (peste 20 de ani, conform televiziunilor de stiri, n.red.) pentru fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, in dosarul "Gala Bute" in care aceasta e acuzata de abuz in serviciu si luare de mita.

Tot inchisoare au cerut precum si pentru fostul ministru Ion Ariton, dar si pentru fostul presedinte al Federatiei de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu si fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu.

In ceea ce-l priveste pe Gheorghe Nastasia, fostul secretar general in MDRT, Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga, care au facut cu totii acord de recunoastere a vinovatiei, procurorii au cerut ca pedepsele sa fie reduse cu o treime.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Udrea sentinta dosar Gala Bute , #DNA
Comentarii
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4
"Procurorii au cerut pedeapsa maxima".