Udrea: De ce Blaga, Berceanu, Anastase si Videanu nu sunt intrebati de DNA despre milioanele de euro?

Luni, 09 Martie 2015, ora 18:00
9645 citiri
Udrea: De ce Blaga, Berceanu, Anastase si Videanu nu sunt intrebati de DNA despre milioanele de euro?

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea este nemultumita ca fosti lideri ai PDL Vasile Blaga, Radu Berceanu, Roberta Anastase si Adriean Videanu "nu sunt intrebati de DNA" despre faptul ca ar fi primit "milioane de euro in campanie".

"Cand procurorii DNA actioneaza cu dubla masura. Pentru unii - muma, pentru altii - ciuma", se arata intr-un mesaj de pe contul de Facebook Elena Udrea.

"Unii s-au grabit sa concluzioneze ca, daca ICCJ a respins contestatia Elenei Udrea, sigur sunt probe in dosar. S-a mers pe logica urmatoare: existenta 'probelor din care sa rezulte suspiciunea rezonabila' este obligatorie pentru a PUTEA FI luata masura arestului preventiv.

(...) In contestatia sa, Elena Udrea a aratat ca platile pretins facute pentru ea si PDL, in valoare de aproximativ 20.000 de euro, nu sunt adevarate, prezentand contracte si facturile aferente din perioada mandatului sau de presedinte in fruntea organizatiei de Bucuresti a PDL", continua mesajul de pe reteaua sociala.

De asemenea, se face referire la fosti lideri ai PDL si se cere ca deputatul PMP sa fie judecat in libertate "sau macar in arest la domiciliu".

"Intrebarea care se pune este urmatoarea: de ce nu poate fi cercetata in stare de libertate Elena Udrea, cat timp acuzatia impotriva sa este ca a primit foloase necuvenite, ca sef al organizatiei PDL Bucuresti, dar si pentru partid, insumand vreo 20.000 euro, iar lideri ai PNL de astazi, cum ar fi Vasile Blaga, Radu Berceanu, Roberta Anastase sau Adriean Videanu sunt acuzati (de Gabriel Sandu sau Dorin Cocos) ca au primit milioane de euro in campanie, cu chitante si facturi, si nu sunt nici macar intrebati de DNA despre acest lucruri?

De unde si pana unde aceasta dubla masura actionala a procurorilor DNA? De ce in cazul Elenei Udrea se cere si se dispune arestarea preventiva si in toate celelalte cazuri nu au loc nici macar audieri? Unde este caracterul social al Justitiei si egalitatea in fata legii?

Nu ne dorim ca Vasile Blaga si ceilalti sa fie arestati preventiv. Nici macar sa fie chemati la DNA. Ar fi normal doar un tratament egal in situatii similare: ca Elena Udrea sa fie judecata in libertate sau macar in arest la domiciliu", se mai arata in mesaj.

Udrea, despre Microsoft: Un martor a spus ca i-a dat bani lui Blaga, Coldea a cerut retragerea declaratiilor

Blaga, despre declaratiile Elenei Udrea: Barfe si lucruri fantasmagorice. Ea ma iubeste mult

Elena Udrea l-a mai mentionat pe Vasile Blaga si in legatura cu dosarul Microsoft, afirmand ca fostul director interimar al SRI, Florian Coldea, a cerut retragerea de pe postul RTv a unui document privind implicarea lui Vasile Blaga in dosarul Microsoft.

In replica, copresedintele PNL a spus ca in declaratiile fostei sale colege de partid se regasesc "prea multe barfe" si "lucruri fantasmagorice".

Udrea contraataca: In dosarul Microsoft sunt acuzatii care ar cutremura profund tara

Referirea la Blaga, Anastase, Videanu si Berceanu a mai fost facuta de Elena Udrea si in urma cu o luna si jumatate, cand a spus ca "desi declaratia lui Gabriel Sandu rascoleste tot sistemul si acuza nume mari, (...) este liniste, pe nimeni nu intereseaza sa discute".

F.N.

Citeste si:
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost implicat în ultimii ani într-o serie de scandaluri, instituția fiind acuzată că adesea ia decizii cu dublă măsură, taxând...
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
În mai puțin de jumătate de lună, parlamentarii se întorc la muncă unde au de rezolvat mai multe urgențe lăsate din urmă precum legile Justiției, Educației sau avertizorilor de...