Udrea, despre Microsoft: Un martor a spus ca i-a dat bani lui Blaga, Coldea a cerut retragerea declaratiilor

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 21:03
8435 citiri
Udrea, despre Microsoft: Un martor a spus ca i-a dat bani lui Blaga, Coldea a cerut retragerea declaratiilor
Foto: Facebook/ Elena Udrea

Deputatul Elena Udrea sustine ca persoana sa este singura "de interes sa fie dezbatuta" in dosarul Microsoft si spune ca actualul director interimar al SRI, Florian Coldea, a cerut retragerea de pe postul RTv a unui document privind implicarea lui Vasile Blaga in dosarul Microsoft.

"Acest dosar Microsoft, dar si multe alte dosare care apar in aceste zile, se concentreaza pe doar cateva persoane. Toate graviteaza in jurul meu si am spus lucrul acesta, ca cel putin din dezbaterea mediatica care se duce legat de cazurile anchetate de procurori rezulta ca o singura persoana este de interes sa fie dezbatuta, sa fie implicata: Elena Udrea", a spus aceasta, intr-un interviu acordat, vineri, pentru Hotnews.

Udrea l-a denuntat la DNA pe seful SRI - il acuza ca i-a cerut lui Cocos bani pentru Ghita

"Toate documentele aparute pe surse se refereau la Elena Udrea. Toate dezbaterile, intr-o anumite parte a presei, erau despre Elena Udrea. De aceea am si iesit public sa spun ca nu mi se pare normal in momentul in care in acest dosar, spre exemplu, sunt numite, sunt pomenite de martori nume mari de lideri politici, cum ar fi Victor Ponta, dl Vasile Blaga, asta de catre martorul care l-a pomenit si pe Dorin Cocos. Tot acel martor a spus ca i-a dat bani lui Vasile Blaga", a mai precizat Elena Udrea.

Zi de foc la DNA: Elena Udrea, urmarita penal. Adriean Videanu isi petrece noaptea in arest

Intrebata ale cui sunt declaratiile, aceasta l-a numit pe seful de la Fujitsu Siemens, Claudiu Florica.

"In campanie a aparut pentru 2 ore, in scurt, la televiziunea domnului Ghita, a aparut acest document. Ulterior a fost retras. La intrebarea pe care am pus-o: De ce nu s-a dezbatut la fel de intens documentul in care a aparut numele dlui Vasile Blaga, asa cum s-a dezbatut in continuu in campania in care candidam la prezidentiale implicarea fostului meu sot in acest dosar? raspunsul lui Sebastian Ghita a fost: Pentru ca generalul Coldea, de la SRI, i-a cerut sa retraga acest document", continua deputatul.

Aceasta explica si de ce crede ca documentul respectiv a fost scos de pe postul Romania Tv, in campania prezidentiala: "Evident ca am tras atunci concluzia, si o sa vedeti pe parcursul interviului de ce, ca nu era niciun interes ca cei din tabara dlui Iohannis in vreo cauza penala".

De asemenea, fostul candidat la prezidentale a mentionat si numele lui Nicolae Dumitru, aratand ca despre acesta nu a auzit "un cuvant" la emisiunea la Sorina Matei.

"Pai, daca vrei intr-adevar sa spui ca slujesti un principiu pana la capat, atunci este foarte greu sa imi spui ca esti un om care slujeste justitia pana la capat, cata vreme primesti salariu de la un om care este cercetat intr-o cauza penala - eu n-am nimic, Doamne fereste, Nicolae Dumitru este si amicul meu, dar este un om care a fost arestat in cauza Microsoft si despre care, spre exemplu, la dna Sorina Matei nu am auzit un cuvant", a mai afirmat fostul ministru al Turismului.

Udrea, urmarita penal pentru spalare de bani si fals in declaratii de avere

Elena Udrea este urmarita penal de procurorii DNA, incepand de joi, in dosarul Microsoft, fiind acuzata de spalare de bani si fals in declaratii. Fostul ministru al Turismului se afla sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile, timp in care nu are voie sa paraseasca Bucurestiul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Elena Udrea Blaga Microsoft, #Udrea dosar Microsoft, #Udrea urmarita penal Microsoft , #DNA