Udrea ii implica pe Boc si Predoiu in dosarul "Gala Bute": Daca e ilegal la mine, e si la ei

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 20:39
5049 citiri
Udrea ii implica pe Boc si Predoiu in dosarul "Gala Bute": Daca e ilegal la mine, e si la ei
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea a declarat miercuri, la ICCJ, ca va solicita sa fie audiati ca martori, in dosarul sau, fostul premier Emil Boc si fostul ministru Catalin Predoiu, care sa dea detalii despre aprobarea unei HG privind implicarea ministerului Turismului in promovarea Romaniei in cadrul Galei Bute.

Cererile si exceptiile inculpatilor din dosarul "Gala Bute" au fost luate in discutie, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in camera preliminara si in sedinta secreta.

Elena Udrea a contestat, in fata instantei, actul prin care a fost deferita justitiei, cerand refacerea partiala a anchetei, pentru ca nu ar fi concret explicata fapta de abuz in serviciu, de care au acuzat-o procurorii si nu este judecat omul care i-ar fi dat banii drept mita.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului a declarat, la iesirea de la ICCJ, ca procurorii s-au grabit cu rechizitoriul pentru ca in cauza erau arestati, dar in acest fel s-a prejudiciat foarte mult calitatea acuzarii.

"Spre exemplu, la infractiunea de abuz in serviciu, nu se spune care este fapta pe care am savarsit-o, adica ce a facut Elena Udrea gresit, ce act a semnat sau ce actiune a fost gresita de sunt acuzata de abuz in serviciu", a mai spus Udrea.

Ea a adaugat ca fostul premier Emil Boc si fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu ar putea explica in fata instantei in ce conditii au semnat Hotararea de Gvern si ar putea spune daca ea a determinat institutia in promovarea si aplicarea acelui document.

"In mod cert ii voi cere ca martori pe Emil Boc si pe Catalin Predoiu, pentru ca a existat o HG privind implicarea ministerului (Dezvoltarii Regionale si Turismului, n.red.) in promovarea Romaniei in cadrul Galei Bute si pentru ca in descrierea acuzatiei la adresa mea este aceea ca eu am determinat Guvernul sa accepte implicarea ministerului", a mai spus Udrea.

Udrea: Nu regret nicio secunda implicarea in "Gala Bute"

Udrea a adaugat ca Boc si Predoiu trebuie chemati ca martori in dosarul "Gala Bute" si trebuie vazut cum s-a dat aceasta hotarare de Guvern, pentru a se stabili daca "era ceva ilegal".

"Daca a fost ceva ilegal, atunci a semnat si domnul Predoiu. Adica trebuie sa vedem daca e ilegal la Elena Udrea, atunci trebuie sa fie ilegal si la domnul Predoiu, nu poate sa fie doar Udrea trimisa in judecata pe acest aspect", a mai spus fostul ministru.

Udrea a mai aratat ca a contestat faptul ca "nu este in dosar" si cel despre care spun procurorii ca ar fi dat mita care a ajuns de la fostul secretar general in MDRT Gheorghe Nastasia la ea.

"Fata de dansul s-a disjuns cauza, iar procurorii au spus ca trebuie sa mai cerceteze, sa vada daca chiar a avut loc darea de mita", a precizat Udrea.

"Si atunci intrebarea este, daca nu ne-am lamurit cu privire la darea de mita, cum putem fi siguri ca s-a luat mita respectiva si daca procurorii vor constata ca domnul nu a dat mita, eu cum voi fi judecata pentru luare de mita? Asta a fost unul dintre motive pentru completarea sau definitivarea urmaririi penale", a mai aratat Udrea.

Ea a precizat ca "acuzatiile legate de Gala Bute au fost o data respins", ca a existat o data o infirmare a rechizitoriului intocmit de procuror si atunci s-a cerut cercetarea implicarii functionarilor ministerului in organizarea evenimentului si ca "nu exista niciun acuzat in dosarul Gala Bute decat ministrul, Elena Udrea".

Udrea s-a saturat sa fie vanata: Fac ce face orice om. Si eu mananc, ma duc la toaleta... (Video)

Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, cand instanta suprema a decis inlocuirea masurii arestului la domiciliu. Udrea a stat in arest la domiciliu din 7 mai pana in 16 iunie. Din 25 februarie pana in 30 aprilie, Udrea a fost incarcerata in Arestul central al Politiei Capitalei, apoi transferata la Penitenciarul Targsor.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Udrea Boc Predoiu dosar Bute, #Udrea dosar Bute, #Boc Predoiu dosar Bute , #DNA