Udrea, la DNA - In ce dosare s-a vehiculat numele sau

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 14:06
2988 citiri
Udrea, la DNA - In ce dosare s-a vehiculat numele sau

Elena Udrea este audiata, joi, la sediul DNA. La intrarea in sediul institutiei, sefa PMP a sustinut, in fata jurnalistilor, ca "probabil" va da explicatii in fata anchetatorilor in dosarul Microsoft, insa acesta nu este singurul caz in care se vehiculeaza numele sau.

Tot surse citate de presa spun ca Elena Udrea ar fi fost pusa sub invinuire pentru fals in declaratie si spalare de bani. De altfel, numele acesteia a fost mentionat in cazul Microsoft, dar si in alte dosare precum gala Bute sau dosarul Alinei Bica. De asemenea, in octombrie 2014, Elena Udrea a fost audiata in dosarul de coruptie al lui Gheorghe Stefan.

Elena Udrea, ridicata de DNA din fata casei

Dosarul Microsoft

Numele Elenei Udrea este legat de una dintre declaratiile sale de avere, in care nu apare faptul ca fostul sau sot si-ar fi imprumutat mai multe firme.

Dosarul Microsoft: Cum explica Elena Udrea de ce apare numele sau in dosar

Recent, sefa PMP a criticat eliberarea celor doi inculpati in dosarul Microsoft, Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae, spunand ca cei doi au "turnat". Fostul sau sot, Dorin Cocos, si Gheorghe Stefan, acuzati in acelasi dosar, sunt, in continuare, in arest preventiv.

In plus, Udrea a acuzat ca exista "o tacere ciudata" dupa dezvaluirile facute de Gabriel Sandu, despre care a spus ca au fost prezentate "trunchiat", cu atat mai mult cu cat ea a fost criticata constant desi sustine ca nu are nicio implicare in acest dosar.

DNA sustine ca Dorin Cocos a cerut 17,5 milioane de euro pentru el insusi, pentru Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, dintre care 15,7 milioane de euro au ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Gala Bute

Gala Bute a fost un eveniment sportiv organizat de firma fostului presedinte al FR Box, Rudel Obreja, si care a beneficiat de un important sprijin financiar din partea statului.

In cadrul galei, Lucian Bute, pe atunci campion mondial IBF la categoria supermijlocie, si-a pus centura in joc in fata francezului Jean-Paul Mendy. Sportivul roman s-a impus prin KO si si-a pastrat titlul mondial.

DNA finalizeaza dosarul "Gala Bute": Elena Udrea, tradata de oamenii din Minister?

Acuzata de o parte a presei pentru modul in care au fost folositi banii publici pentru a finanta aceasta gala, Elena Udrea, ministru al Turismului la acea vreme, a negat vehement ca ar fi comis vreo infractiune.

Udrea, in dosarul Alinei Bica

Aici este vorba despre un document dintr-un nou dosar pe numele fostei sefe DIICOT, Alina Bica, disjuns din cel al retrocedarilor si facut public de Robert Turcescu pe blog, fostul jurnalist care inainte de primul tur al alegerilor prezindetiale anunta ca se retrage din viata publica, marturisind ca a fost ofiter acoperit.

In acest nou dosar, disjuns din dosarul Bica-ANRP, fosta sefa DIICOT este acuzata ca ar fi primit o cota-parte dintr-un teren in Snagov, apartinand primei sotii a lui Dorin Cocos, Olguta Chiriac, iar omul de afaceri, fiul sau Alin Cocos si Elena Udrea ar fi primit bani, in urma implicarii in despagubirea lui Gheorghe Stelian pentru terenul supraevaluat.

In urma implicarii Alinei Bica in acest caz, fosta sefa a DIICOT a primit, "fara a plati contravaloarea, o cota parte dintr-un teren situat la Snagov, in suprafata de 4.425 de metri patrati, apartinand numitei Chiriac Olguta", tranzactia imobiliara fiind facuta prin interpusi, conform procurorilor.

Fiul si prima sotie a lui Dorin Cocos, audiati la DNA intr-un dosar al Alinei Bica

In 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. Bica se afla in arest preventiv in acest dosar.

Fiul si prima sotie a lui Dorin Cocos, audiati la DNA intr-un dosar al Alinei Bica

Udrea in dosarul Pinalti

Elena Udrea, liderul Partidului Miscarea Populara, a fost audiata, pe 1 octombrie, la Directia Nationala Anticoruptie, mai bine de doua ore.

Aceasta le-a spus atunci jurnalistilor ca a fost chemata ca martor intr-un dosar legat de Gheorghe Stefan (Pinalti), edilul din Piatra Neamt.

Atunci, Elena Udrea a refuzat sa vorbeasca despre dosarul Microsoft, in care este mentionat fostul sau sot, Dorin Cocos, invitandu-i pe jurnalisti sa il intrebe direct pe el.

Liderul PMP Elena Udrea se afla joi la pranz la DNA.

Elena Udrea, ridicata de DNA din fata casei: Invinuita pentru spalare de bani si fals in declaratii

La intrarea in sediul DNA, Elena Udrea a fost intrebata de jurnalisti in ce dosar este audiata, ea raspunzand: "Nu stiu, probabil in dosarul Microsoft".

Surse Ziare.com relateaza ca Elena Udrea a fost pusa sub invinuire in dosarul Microsoft, fiind acuzata de spalare de bani si fals in declaratia de avere. S-ar putea sa mai urmeze si alte acuzatii la adresa deputatului PMP, al carui nume a fost vehiculat si in legatura cu dosarele Alina Bica si Gala Bute.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Udrea dosare Microsoft DNA, #Udrea gala Bute, #Udrea dosal Alina Bica , #DNA