Udrea, la DNA - Vrea ca Emil Boc si Catalin Predoiu sa fie audiati: Daca eu am vreo vina, au si dansii

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 19:06
3869 citiri
Udrea, la DNA - Vrea ca Emil Boc si Catalin Predoiu sa fie audiati: Daca eu am vreo vina, au si dansii

Elena Udrea s-a prezentat luni dupa-masa la DNA si a anuntat ca vrea ca fostul premier Emil Boc si fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu sa dea explicatii in fata instantei. Aceasta a cerut ca amandoi sa fie citati ca martori in dosarul Gala Bute.

"Suntem la etapa la care au fost date probe in aparare. Printre martori pe care i-am solicitat sunt si Emil Boc si Catalin Predoiu", a declarat Udrea, informeaza B1 Tv.

Aceasta a precizat ca declaratiile celor doi sunt importante.

Udrea: Nu regret nicio secunda implicarea in "Gala Bute"

"In mod cert. Ori aceasta decizie ar putea sa fie una ilegala si atunci daca eu am vreo vina, au si dansii, ori decizia asta este absolut corecta si nici eu nu ma fac vinovata de nimic", a spus fostul ministru.

Mai exact, Elena Udrea sustine ca Boc si Predoiu ar putea aduce lamuriri cu privire la acuzatia sa de abuz in serviciu. Emil Boc era premier si Catalin Predoiu ministru al Justitiei in momentul in care s-a dat hotararea de Guvern ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Udrea atunci, sa se implice in promovarea Romaniei in cadrul galei in care a boxat si Lucian Bute.

Nu este prima oara cand Udrea ii cheama pe cei doi ca martori in dosarul respectiv. Si anul trecut, fost ministru le-a cerut procurorilor acelasi lucru, sustinand ca cei doi pot spune daca ea a determinat Guvernul sa accepte implicarea ministerului Dezvoltarii in promovarea Romaniei, fapt de care este acuzata.

Udrea ii implica pe Boc si Predoiu in dosarul "Gala Bute": Daca e ilegal la mine, e si la ei

"In mod cert ii voi cere ca martori pe Emil Boc si pe Catalin Predoiu, pentru ca a existat o HG privind implicarea ministerului (Dezvoltarii Regionale si Turismului, n.red.) in promovarea Romaniei in cadrul Galei Bute si pentru ca in descrierea acuzatiei la adresa mea este aceea ca eu am determinat Guvernul sa accepte implicarea ministerului", spunea Udrea atunci.

Amintim ca in 2015, Elena Udrea fost trimisa in judecata in dosarul Gala Bute, fiind acuzata de trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, toate in legatura cu organizarea evenimentul sportiv.

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Nationale de Investitii si Dragos Marius Botoroaga - administratorul unei firme.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...