Udrea, la primul termen in "Gala Bute": Ce le va spune judecatorilor (Video)

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 10:25
2467 citiri
Udrea, la primul termen in "Gala Bute": Ce le va spune judecatorilor (Video)
Foto: Captura Digi 24

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca vineri primul termen din dosarul Gala Bute, in care Elena Udrea, alaturi de alti inculpati, este acuzata de fapte de coruptie.

La intrarea in cladirea instantei supreme, Elena Udrea le-a spus jurnalistilor ca isi sustine in continuare nevinovatia, asa ca nu va apela la procedura simplificata. Daca procesul s-ar fi judecat astfel, pedeapsa ar fi putut fi redusa cu pana la o treime.

"Eu imi sustin nevinovatia si eu nu am cum sa merg pe procedura simplificata", a declarat deputatul PMP.

Totodata, Elena Udrea a precizat ca nici ceilalti inculpati din dosar nu ar trebui sa apeleze la procedura simplificata, ci sa isi probeze in cadrul procesului declaratiile potrivit carora au luat bani, dar nu pentru ei, ci pentru fostul ministru al Turismului.

Udrea ii implica pe Boc si Predoiu in dosarul "Gala Bute": Daca e ilegal la mine, e si la ei

"Vor face cum vor considera de cuviinta (ceilalti inculpati - n.red). Dar noi evident ca ne opunem. Trebuie sa stea alaturi de mine in proces pentru a se proba adevarul spuselor lor. Eu am stat 72 de zile in arest, pentru ca niste oameni au fost prinsi luand bani, dar au spus ca i-au luat pentru mine. Sa stea acum in proces cu mine si sa demonstreze cum mi-au dat ei banii", a explicat Udrea.

Numele dosarului, nedreptate fata de Lucian Bute

La scurt timp dupa declaratiile facute la intrarea in ICCJ, Elena Udrea a postat pe Facebook un amplu mesaj referitor la dosarul "numit incorect si pe nedrept Gala Bute (fata de campionul Lucian Bute), in realitate ar trebui sa fie Dosarul Elena Udrea, pentru ca este un dosar in care procurorii au ingramadit in mare viteza acuzatii diverse la adresa mea, tinta fiind fara dubii arestarea".

Fostul ministru al Turismului a comparat cazul sau cu cel al unei asistente medicale care ia spaga de la pacienti, dar, cand este prinsa, spune ca banii ajungeau la doctorul pentru care lucra.

"Va dau un exemplu pe care il puteti intelege mai usor: daca o asistenta medicala care lucreaza cu un mare profesor este prinsa ca a luat bani de la pacienti si are de ales intre a fi arestata si condamnata si a spune ca ii dadea de fapt banii profesorului, astfel ramanand libera si eventual chiar cu o pedeapsa mult redusa si chiar fara executare la final, ce credeti ca va face?

De astazi, pot vorbi liber despre acest dosar, despre acuzatii, probe si presiunile facute de procurori pentru a obtine declaratii impotriva mea, care continua si acum", a detaliat pe Facebook Elena Udrea.

"Fiti siguri ca ma voi apara cu toate armele, nu pentru ca ma consider in general un politician fara greseli ci, pentru ca acest dosar este proba justitiei de tip nou, in care delatiunea este suficienta in inculparea si arestarea unui om", a conchis deputatul.

Inculpatii au sansa sa-si recunoasca faptele

La termenul de vineri, judecatorii de la ICCJ ii vor informa pe inculpati de ce sunt acuzati si le vor da posibilitatea sa isi recunoasca faptele, astfel incat pedeapsa sa le poata fi redusa cu pana la o treime.

Pe langa Elena Udrea, in acest dosar mai sunt judecata inca opt persoane, si anume Ion Ariton - fostul ministru al Economiei, Rudel Obreja - fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Tudor Breazu - asistentul personal al Elenei Udrea in Ministerul Turismului, Stefan Lungu - fostul consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fostul secretar general in minister, Ana Maria Topoliceanu - fostul director al Companiei Nationale de Investitii si Dragos Botoroaga - administratorul Consmin SA.

Elena Udrea fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in dosarul Gala Bute, fiind acuzata de trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, toate in legatura cu organizarea evenimentul sportiv.

Udrea, trimisa in judecata in dosarul "Gala Bute"

Udrea vrea intoarcerea dosarului Gala Bute la DNA: Ar trebui sa se numeasca Elena Udrea (Video)

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#elena udrea gala bute, #Elena Udrea termen Gala Bute , #DNA