Udrea, tot mai aproape de arest: DNA, noua solicitare, de aceasta data in dosarul Microsoft

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 18:22
19055 citiri
Udrea, tot mai aproape de arest: DNA, noua solicitare, de aceasta data in dosarul Microsoft
Foto: Facebook/Elena Udrea

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut, miercuri, un nou aviz pentru arestarea deputatului Elena Udrea, de aceasta data in dosarul Microsoft. Mai mult, o a treia cerere de arestare a fost facuta in cazul derularii contractului e-Romania, unde este acuzata de trafic de influenta.

Elena Udrea este acuzata de procurorii DNA ca a cerut 500.000 de euro pentru a ajuta un om de afaceri vizat in dosarul Microsoft. De asemenea, procurorii arata ca Udrea a incalcat conditiile controlului judiciar, motiv pentru care se impune arestarea ei.

"In anul 2013, pe fondul cercetarilor efectuate de Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu derularea contractului de licentiere Microsoft si a masurilor asiguratorii dispuse fata de un om de afaceri vizat de ancheta, Udrea Elena Gabriela ar fi pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justitie. Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani ar fi avut loc in mai multe transe in perioada iulie 2013 - februarie 2014", arata sursa citata.

DNA cere aviz pentru arestarea Elenei Udrea

Potrivit DNA, procurorul-sef Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Udrea pentru mai multe infractiuni:

- trafic de influenta (fapte in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea) ;

- trafic de influenta (fapte in legatura cu derularea contractului e-Romania) ;

- trafic de influenta;

- spalare de bani;

- fals in declaratii de avere.

De asemenea, referatul a fost transmis si ministrului Jusitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii deputatului, pentru aceleasi fapte.

In plus, ministrului Justitiei i s-a transmis referatul cauzei pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor si incuviintarea arestarii preventive, pentru spalare de bani si fals in declaratii de avere, ca urmare a inlocuirii controlului judiciar dispus pe 29 ianuarie, Elena Udrea fiind acuzata ca a incalcat aceasta masura, si anume "sa nu se apropie de ceilalti inculpati, alti participanti la comiterea infractiunii, martorii din dosar si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale", fapt care, potrivit DNA, denota ca se impune o masura preventiva privativa de libertate.

Udrea, urmarita penal si pusa sub control judiciar, in dosarul Microsoft

Elena Udrea este urmarita penal, incepand de joi, in dosarul Microsoft, fiind acuzata de spalare de bani si fals in declaratii de avere. Presedintele suspendat al PMP a fost pus sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile, timp in care nu are voie sa paraseasca Bucurestiul.

Udrea, urmarita penal pentru spalare de bani si fals in declaratii de avere

Elena Udrea, pusa sub control judiciar - nu are voie sa paraseasca Bucurestiul

Totodata, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut, miercuri, aviz pentru arestarea deputatului Elena Udrea, in dosarul Gala Bute.

Cererea DNA vine dupa ce, tot miercuri, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat pozitiv, prin vot secret, solicitarea de incepere a urmaririi penale a Elenei Udrea in acest dosar, fara sa mai existe dezbateri pe fond, dupa ce deputatul le-a cerut colegilor sa aprobe cererea.

Deputatii juristi au avizat urmarirea penala a Elenei Udrea fara dezbateri

Directia Nationala Anticoruptie transmite, prin intermediul unui comunicat de presa, ca miercuri s-au extins cercetarile fata de fostul ministru al Turismului, incluzand acum si savarsirea infractiunii de luare de mita.

Cu doar cateva ore inainte, Udrea declara despre dosarul Gala Bute ca procurorii au acuzat-o de multe, dar nu si de luare de mita, asa cum se vorbeste in spatiul public de ani de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Elena Udrea aviz arestare, #Udrea dosar Microsoft, #DNA aviz arestare Udrea , #DNA