Zi decisiva pentru Elena Udrea: Camera Deputatilor voteaza luni cererile de arestare

Luni, 09 Februarie 2015, ora 07:25
4747 citiri
Zi decisiva pentru Elena Udrea: Camera Deputatilor voteaza luni cererile de arestare

Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa dea, luni, votul pe mai multe cereri ale DNA care o privesc pe Elena Udrea si care vizeaza incuviintarea urmaririi penale si arestarea preventiva in doua dosare, Gala Bute si Microsoft.

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, duminica, cererile de incuviintare a arestarii si solicitarile de incepere a urmaririi penale in cazul deputatului Elena Udrea, iar rapoartele pentru aceste cereri vor fi dezbatute si votate luni in plen de deputati.

Deputatii juristi, unda verde pentru arestarea Elenei Udrea - Aviz pozitiv pentru toate solicitarile DNA

"Am avut practic cinci voturi de dat astazi. Am avut patru solicitari, una dintre ele avand doua capete, doua solicitari in interiorul ei", a spus presedintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciuca.

Comisia Juridica a dat aviz favorabil pentru inceperea urmaririi penale fata de unele fapte in dosarul Gala Bute cu 20 voturi "pentru", un vot anulat si o abtinere.

Potrivit lui Bogdan Ciuca, din cei 26 de membri ai comisiei au fost prezenti 22.

Ce spune Udrea despre o eventuala demisie din Parlament (Video)

La cea de a doua solicitare, tot in dosarul Gala Bute, care vizeaza masura arestarii - deputatii juristi au dat un raport favorabil cu 17 voturi "pentru", trei "impotriva" si doua voturi anulate. 22 de deputati si-au exprimat votul.

Pentru cea de-a treia cerere vizand dosarul Microsoft, prin care se solicita inceperea urmaririi penale, Comisia Juridica a dat aviz favorabil cu 21 voturi "pentru" si o abtinere.

Sedinta de urgenta in Parlament: Udrea, pledoarie in fata deputatilor juristi

Ultima solicitare, in interiorul careia existau de fapt alte doua solicitari, viza incuviintarea retinerii si arestarii in cazul deputatului Elena Udrea si a primit din partea deputatilor 18 voturi "pentru", doua impotriva si doua abtineri, iar a doua cerere, care viza arestarea, a primit 16 voturi "pentru", patru "impotriva" si doua abtineri.

Un alt raport pe o cerere de incuviintare a urmaririi penale a fost dat saptamana trecuta de Comisia Juridica. Si acesta va intra la votul din plen de luni.

Citeste si:
Dacian Cioloș, în plenul Parlamentului: „Nu doresc să fac un spectacol politic. Suntem în mijlocul furtunii. Acest guvern poate fi ieșirea din criză”
Dacian Cioloș, în plenul Parlamentului: „Nu doresc să fac un spectacol politic. Suntem în mijlocul furtunii. Acest guvern poate fi ieșirea din criză”
Președintele USR Dacian Cioloș a declarat miercuri, 20 octombrie, în plenul Parlamentului că la votul de învestitură nu vrea să atace pe nimeni și a sublinia că „suntem în mijlocul...
PSD anunţă că va vota împotriva Guvernului Cioloş
PSD anunţă că va vota împotriva Guvernului Cioloş
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, înainte de şedinţa plenului reunit în care se va da votul de încredere pentru Cabinetul Cioloş că social-democraţii vor vota împotrivă....
Sursa: AGERPRES