Dorin Cocos ar fi cerut 10 milioane de euro in cazul Bica - Reactia Elenei Udrea

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 18:11
15856 citiri
Dorin Cocos ar fi cerut 10 milioane de euro in cazul Bica - Reactia Elenei Udrea
Foto: Facebook/Elena Udrea

Presedintele PMP, Elena Udrea, a reactionat sambata seara, venind cu precizari despre cazul penal in care a fost arestata sefa DIICOT, Alina Bica, si in care este implicat si fostul sau sot, Dorin Cocos, acuzat ca ar fi cerut 10 milioane de euro ca intermediar.

"Nu stiu nimic despre cazul retrocedarilor supraevaluate in care ar fi implicati doamna Alina Bica si fostul meu sot, Dorin Cocos. Nu am nicio legatura cu acest subiect si niciun fel de implicare in acest caz", scrie pe Facebook Elena Udrea.

Dupa ce in presa a aparut in campania electorala o fotografie cu Alina Bica si Elena Udrea la cumparaturi, la Paris, sefa PMP nu neaga amicitia care o leaga de sefa DIICOT.

"Relatia de prietenie pe care o am cu doamna Alina Bica este de notorietate publica, nu am tinut-o niciodata ascunsa si a inceput ca urmare a colaborarii in Guvernul din care amandoua am facut parte", explica Udrea in continuarea postarii de pe reteaua de socializare.

In plus, liderul PMP precizeaza ca nu are nicio legatura cu nominalizarea Alinei Bica in comisia de la ANRP: "doamna Alina Bica a reprezentat acolo Ministerul Justitiei ca efect al legii".

"Precizez ca nu am discutat niciodata cu doamna Bica despre activitatea ei la ANRP, nici cand era acolo, nici dupa ce a plecat din respectiva comisie. Mai mult, pana la suspendarea activitatii Agentiei, nu am stiut macar ca ea este cea care reprezinta Ministerul Justitiei (MJ) in restituirea proprietatilor, nefiind un aspect care sa fie de interes pentru activitatea mea in Guvern", subliniaza Udrea.

Desi este arestata pentru coruptie, Elena Udrea inca o apreciaza si o sprijina pe Alina Bica.

"Am apreciat intotdeauna profesionalismul doamnei Alina Bica, recunoscut prin participarea sa la elaborarea celor doua noi Coduri Penale si la mentinerea legalitatii actelor adoptate de Guvern pe care chiar ea le aviza, de regula, din partea MJ.

Nu stiu care sunt faptele de care este acuzata, dar sper ca isi va putea dovedi nevinovatia in fata legii", adauga Udrea.

Sefa DIICOT, arestata: Dorin Cocos a cerut 10 milioane de euro - referat DNA

Omul de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni pe langa factori de decizie din Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) in legatura cu despagubirea lui Stelian Gheorghe pentru un teren in Capitala, reiese din referatul DNA la dosarul in care este cercetat si procurorul-sef al DIICOT, Alina Bica.

"In cursul anului 2010, GS (Gheorghe Stelian - n.red.) a cumparat de la Dino Sinigalia drepturi litigioase pentru suprafata de teren in zona lacului Plumbuita, sector 2, Bucuresti.

Dupa aceea, Dorin Cocos a garantat ca totul va fi bine (...) Dupa ce s-a nominalizat un evaluator, GS i-a dat un plic cu bani (...) 100.000 lei. La momentul la care evaluatorul a finalizat raportul, (...) valoarea totala a terenului a ajuns la aproximativ 377.000.000 lei si Dorin Cocos a cerut 10.000.000 euro aproximativ pentru a interveni pe langa factori de decizie din cadrul ANRP in vederea solutionarii dosarului", a spus o persoana audiata de anchetatori, citata de procurori.

Sefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestata

Judecatorii de la Inalta Curte au decis sambata dimineata arestarea preventiva pentru 30 de zile a sefei DIICOT Alina Bica, urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu.

Demn de mentionat este ca Dorin Cocos se afla si el in arest preventiv, fiind urmarit penal in dosarul Microsoft pentru trafic de influenta.

Udrea, despre implicarea lui Cocos in Microsoft: Spun ce a spus si presedintele despre fratele sau

Cand a izbucnit scandalul Microsoft, Elena Udrea a dezmintit si atunci ca ar fi stiut ceva despre afacerile necurate ale sotului.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Udrea Cocos dosar Bica, #Udrea reactie Cocos spaga , #Dorin Cocos