Elena Udrea isi apara si dupa gratii fostul sot: Vinovatia lui Cocos e ca a fost casatorit cu mine (Video)

Sambata, 07 Martie 2015, ora 15:19
4131 citiri
Elena Udrea isi apara si dupa gratii fostul sot: Vinovatia lui Cocos e ca a fost casatorit cu mine (Video)
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea, aflata in arest preventiv in dosarul Gala Bute, a comentat deciziile luate vineri de judecatori in cazul Bica 2, in urma carora Dorin Cocos si fiul sau, Alin Cocos, au ramas in arest preventiv, desi au denuntat-o pe fosta sefa a DIICOT.

Intr-o postare sub denumirea "Denuntatorii buni si denuntatorii rai", Elena Udrea a scris ca Stelian Gheorghe, beneficiarul sumei supraestimate pentru un teren, si Sergiu Diacomatu, membru ANRP acuzat ca a luat mita, sunt in libertate pentru ca au formulat denunturi.

In schimb, Dorin si Alin Cocos se afla in continuare in arest preventiv pentru ca, desi au depus si ei denunturi, sunt apropiati ai Elenei Udrea, este opinia deputatului PMP.

Ce au scris Dorin si Alin Cocos in denuntul la DNA - bani plimbati cu sacosele, cum se imparteau milioanele (Video)

Dorin si Alin Cocos si-au recunoscut faptele in dosarul Bica 2

"Dorin Cocos si-a recunoscut faptele de care a fost acuzat de anchetatori dupa o buna perioada in care s-a aflat in arestul Politiei Capitalei. A spus sumele de bani pe care le-a luat, dar si felul in care s-au impartit apoi catre alti 'beneficiari'. Cu toate acestea, DNA si, apoi, instanta au considerat ca faptele sunt 'prea grave', iar sumele invocate sunt 'prea mari' pentru ca Dorin si Alin Cocos sa poata fi pusi sub control judiciar sau in arest la domiciliu. Cu alte cuvinte, cei doi au fost priviti ca denuntatorii rai.

Stelian Gheorghe (cel care a fost beneficiarul direct al unei supraevaluari de 61 de milioane de euro) si Sergiu Diacomatu (cel care a primit 7,5 milioane de euro mita pentru actiunile din comisia ANRP) au avut castiguri financiare mult mai mari, dar nici DNA si nici instantele nu considera ca e nevoie de o masura privativa de libertate. Cu alte cuvinte, ei sunt denuntatorii buni", a scris pe Facebook Elena Udrea.

Anchetele penale, caracter discretionar

Fosta sefa a PMP a criticat faptul ca "aceasta stare de fapt - in care oameni acuzati de fapte similare au parte de pedepse diametral opuse, desi actioneaza in acelasi sens - da masura caracterului puternic arbitrar sau discretionar al felului in care se incearca infaptuirea anchetelor penale in aceste cazuri".

"Dupa ce DNA si ICCJ s-au opus punerii in libertate, se poate spune ca, intr-adevar, principala vinovatie a lui Dorin Cocos este ca 'a fost casatorit cu Elena Udrea'", a continuat aceasta.

Udrea are sentimentul ca ea "este tinta si ca toti oamenii apropiati de aceasta trebuie sa fie condamnati la purgatoriu", dupa cum "se vede" si in dosarul Gala Bute ca "toti cei care au declarat impotriva Elenei Udrea sunt liberi, iar cei care au spus ca nu au ce declara sunt in arest".

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis vineri ca Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos si Florentin Mihailescu sa ramana in arest preventiv in dosarul Bica 2.

Alina Bica, Dorin si Alin Cocos raman in arest (Video)

In aceasta speta, procurorii DNA acheteaza supraevaluarea cu 61 de milioane de euro a unui teren si restituirea catre omul de afaceri Stelian Gheorghe, in schimbul mitei luate de mai multi membri ai conducerii Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatilor (ANRP), inclusiv Alina Bica.

D.T.

Citește și:
Cum s-a făcut de râs un secretar de stat din Ministerul Turismului la o şedinţă, în Cehia: "Nu ştiu, nu vorbesc foarte bine limba engleză" VIDEO
Cum s-a făcut de râs un secretar de stat din Ministerul Turismului la o şedinţă, în Cehia: "Nu ştiu, nu vorbesc foarte bine limba engleză" VIDEO
Secretarul de stat din Ministerul Turismului, Dimitrie Horaţiu Clepan, a recunoscut public că nu ştie limba engleză. Oficialul a participat la o şedinţă a miniştrilor Turismului, care a...
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR. Totodată,...