Udrea isi explica averea intr-o "declaratie de buna credinta"

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 18:07
5800 citiri
Udrea isi explica averea intr-o "declaratie de buna credinta"

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a tinut luni sa aduca precizari in legatura cu declaratia sa de avere, in urma unor articole aparute in presa, conform carora aceasta ar fi omis sa treaca pe hartie 7,7 milioane de euro.

Astfel, Udrea a "depus", pe blogul personal, "o declaratie de buna credinta".

Elena Udrea nu a declarat 7,7 milioane de euro

"Observ ca mai mereu, in ceea ce ma priveste, orice analiza s-ar face, se porneste de la prezumtia de vinovatie. Ma vad nevoita ca, pe langa declaratia de avere, sa dau si o declaratie de buna credinta", scrie Udrea, dupa care enumera cinci precizari fata de informatiile publicate de "Evenimentul Zilei".

Ea arata in continuare ca afacerile pe care le are sotul sau nu se intersecteaza in niciun fel cu domeniul pe care ea il gestioneaza ca membru al Guvernului Boc.

"Consider ca sunt ultima persoana care ar putea fi acuzata de lipsa de transparenta in exercitarea functiei publice. Reiterez faptul ca activitatea economica a sotului meu nu are nicio legatura cu activitatea mea politica. Cu atat mai mult, domeniul de activitate al firmelor sotului meu nu are legatura cu domeniul gestionat de mine la MDRT. Suntem doi parteneri de viata care au cariere diferite", mai scrie ministrul.

Udrea precizeaza ca sustine in continuare separarea afecerilor de politica, insa trebuie facuta o diferentiere intre cei care aveau afaceri inainte sa intre in politica si cei care au inflorit dupa ce au aderat la un anumit partid.

"Ca om politic, sustin in continuare separarea afacerilor cu statul de demnitatile publice numite sau alese. Si as sustine si varianta in care nici membrii familiei sa nu deruleze contracte cu statul. Merita, totusi, facuta o diferenta intre politicienii ale caror rude au afaceri cu mult timp inainte ca ei sa fi obtinut o functie publica si politicienii ale caror sotii, copii sau parinti se apuca brusc de afaceri in perioada mandatului demnitarului", a conchis Udrea.

Citește și:
Comisarul european din Austria ar fi fost confruntat de ceilalți comisari într-o ședință la Bruxelles. Detalii din culise
Comisarul european din Austria ar fi fost confruntat de ceilalți comisari într-o ședință la Bruxelles. Detalii din culise
Europarlamentarul Rareș Bogdan a dezvăluit miercuri, 7 decembrie, detalii despre o ședință a Colegiului comisarilor europeni desfășurată în urmă cu o zi la Bruxelles. Conform...
Guvernul modifică "ordonanța trenuleț". Pensiile sub 3.000 de lei ale militarilor vor fi indexate suplimentar SURSE
Guvernul modifică "ordonanța trenuleț". Pensiile sub 3.000 de lei ale militarilor vor fi indexate suplimentar SURSE
Ordonanţa trenuleţ urmează a fi modificată, iar printre schimbări se află majorarea cu 7,4% a pensiilor sub 3.000 de lei ale militarilor, în afară de indexarea cu 5,1%, conform legii, au...