Agentiile de turism cer de la Udrea 2 euro pe cap de turist strain

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 16:11
1199 citiri
Agentiile de turism cer de la Udrea 2 euro pe cap de turist strain

Agentiile de turism au propus, miercuri, Ministerului Turismului, in cadrul Consiliului Consultativ al Turismului, introducerea unei taxe de incoming de aproximativ doi euro pentru fiecare turist strain pe care il aduc in tara, a declarat ministrul de resort Elena Udrea.

"In cadrul sedintei de astazi (n.red. miercuri) a Consiliului Consultativ al Turismului, agentiile au venit cu propunerea ca ministerul sa acorde facilitati fiscale pentru fiecare turist strain adus in Romania. Ne-am gandit impreuna cu agentiile de turism la un nivel de doi euro", a spus Elena Udrea.

Ministrul Turismului a mentionat ca in tarile unde a fost introdusa o astfel de taxa nivelul variaza de la 0,5 euro la 5 euro.

Potrivit oficialului de la turism, daca in Romania vor fi adusi circa un milion de turisti cheltuiala ministerului va fi de doua milioane euro, ceea ce ar reprezenta o investitie rentabila.

Propunerea introducerii unei taxe de incoming a venit din partea Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

O alta masura propusa de ANAT presupune reducerea TVA-ului la pachetele de servicii turistice, care pe langa cazare presupun si transport sau masa.

Pe 15 iunie se lanseaza campania "Turist in Romania"

Ministerul Turismului va demara pe 15 iunie o campanie de promovare a Romaniei ca destinatie de vacanta pentru turistii romani, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Elena Udrea.

"Speram ca pana pe 15 iunie sa pornim campania "Turist in Romania" care sa determine tot mai multi romani sa-si petreaca vacanta in tara", a declarat Elena Udrea.

Aceasta a adaugat ca una dintre directiile importante ale acestei campanii va fi promovarea tichetelor de vacanta.

In cadrul sedintei Consiliului Consultativ din Turism, care a avut loc miercuri la Ministerul Turismului, s-a decis crearea unui comitet pentru monitorizarea implemetarii tichetelor de vacanta din care sa faca parte Ministerul Turismului, ANAT, hotelierii si societatile emitente pentru a urmarii periodic efectele implementarii acestei legi.

Prima intalnire a comitetului va avea loc luna viitoare.

Elena Udrea a declarat, pe 23 mai, ca au fost eliberate cateva zeci de mii de tichete de vacanta, iar problema care exista este legata de disputele dintre operatorii de turism, entitatile emitente si liderii de sindicat, pe comisionul pentru aceste tichete.

Ministrul Turismului a subliniat ca ordonanta tichetelor de vacanta a fost promovata pentru a sprijini dezvoltarea turismului si a veni in intampiarea si avantajul angajatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Elena Udrea, #campanie turism, #Turist Romania , #ministrul Dezvoltarii si Turismului