Opinii: Elena Udrea se joaca de-a ministrul

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 16:33
3926 citiri
Opinii: Elena Udrea se joaca de-a ministrul
Foto: bzi.ro

Uneori am senzatia ca Elena Udrea se joaca de-a ministrul. Habar n-am de ce, dar imi vine in minte imaginea celebrului personaj, Scarlett O'Hara, din "Pe aripile vantului", cand chitaia, dimineata, in pat, acoperindu-si repetat fata cu pledul, in timp ce se juca cu franjurile lenjeriei si retraia ultima noapte petrecuta cu Rhett.

Asa o vad pe Udrea, jubiland si rasfatandu-se ca i-a mai trecut prin cap o idee - sau a visat ceva - care sa revolutioneze turismul ori sa lase Romania cu gura cascata. Pe masura ce aprofundeaza proiectul, pret de o cafea si un drum de acasa si pana la Palatul Victoria, o furnicatura de geniu o face irezistibila cand prezinta planul Guvernului Boc, anesteziat de admiratie. Aprobat neconditionat!

Asta daca nu cumva il etaleaza direct la televizor, sa le ia mintile fatucilor si baietilor care fac greu diferenta dintre freamatul doamnei Udrea si functia totusi serioasa pe care o detine.

Marti dimineata, Elena Udrea s-a trezit cu un proiect gigant in minte: polivalente in fiecare municipiu resedinta de judet si alte orase, asa, sa se adune multe! Ma ierte Dumnezeu, nu vreau sa fac aceasta comparatie, dar cred ca ministrul Dezvoltarii poarta mare invidie bisericilor si sfintelor moaste, pe care vrea sa le egaleze cu sali de sport.

Tocmai a incheiat o etapa de terenuri de fotbal sintetice si sali de sport, amplasate unde cu gandul nu te gandesti, in sate depopulate, ca acum i s-a nazarit ca vrea ceva grandios, nemaifacut, nemaiauzit si fara egal: sali polivalente, cata frunza si iarba.

De fapt, reinvie ideea lui Adrian Nastase, care facuse si el o fixatie pentru sali de sport, unele dintre ele nefolosite sau deja in ruina.

Eu nu zic ca n-o fi bine, desi este cam inflatie de sali de sport, dar megaplanul nu merge acum, pe criza asta a naibii, cand banii, si asa putini, pot fi dirijati spre alte prioritati.

Poftim: case mai ieftine pentru tineri, crese si gradinite, daca tot trimiti mamicile la serviciu, o statiune balneoclimaterica, pe care s-o recladesti cap-coada, macar sa ai un model national etc.

Elena Udrea insa lanseaza idei pe care nu le duce niciodata la bun sfarsit. Le lasa pe toate neterminate. Ca si cum ar fi un copil razgaiat care se plictiseste repede de o jucarie.

A inceput, ia sa ne amintim, cu "Land of choice", cu un imn turistc, un dans parca la Paris, distractie care a facut peste un milion de euro. Dar nu i-a mai placut si pentru ca ii furase cineva sloganul, inregistrandu-l la OSIM.

Apoi a facut valuri cu programul de construire a caselor in mediul rural, pentru doctori, profesori si ingineri, parca 10 bucati in fiecare localitate. Primarii au trimis comenzi la Bucuresti, care doua case, care patru, care zece. Dar Udrea s-a plictisit repede de idee si a abandonat-o.

S-a dus cu "Paste-n Bucovina", cu "Litoralul pentru toti". Sunt moarte ambele proiecte. Fiindca, intre timp, un studiu platit gras si realizat in strainatate, i-a soptit ca litoralul este neinteresant.

A preluat de la Blaga celebrul program de reabilitare termica a blocurilor. Va spun sigur, este si acesta in moarte temporara, din cauza lipsei banilor. De exemplu, in Ploiesti, din 2.000 de blocuri, s-au ales primele 200, din 200 au inceput lucrarile la sapte blocuri si nu stiu sa se fi incheiat la trei.

Anul acesta, a lansat celebra frunzulita, cu care, sincer, chiar nu stiu ce va face, daca nu cumva s-o vesteji si ea. Asa ca "Explore the Carpathian garden" se va rezuma cel mult la gradina Guvernului.

Astazi, vine cu polivalentele, repet, investitie poate utila - necesara nu este pentru nimic in lume - dar nu azi, cand romanilor le crapa dintii din cauza economiilor la buget facute pe seama veniturilor mici.

Dar nu cred ca Elena Udrea trebuie luata in serios. Domnia sa se joaca. Vine ca un taifun, face zgomot mult, sa se vada, sa fie auzita, sa socheze, creeaza impresia ca se speteste de munca, dar uita de un plan imediat ce devine banal. Si-l arunca ca pe o jucarie stricata. Apoi, intr-o buna dimineata, o loveste din nou aripa geniului, cu alt senzational...

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Elena Udrea polivalente, #proiecte Elena Udrea, #sali sport Elena Udrea , #ministrul Dezvoltarii si Turismului
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Ma bucur sa vad in Maria Bogdan echivalentul unui ministru , al unui guvern , al unui minister , a mii de specialisti , a celor de la FMI sau UE , a Bancii Mondiale .
Poza ulivia
ulivia
rank 1
UDREA ELENA NU SE ALINTA SI NICI NU SE JOACA, UDREA ELENA ESTE UN REAL PERICOL PENTRU SIGURANTA PUBLICA SI NATIONALA.