Udrea, pe bicicleta la minister: Angajatii care vin cu masina vor avea salariul taiat (Video)

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 09:38
5878 citiri
Udrea, pe bicicleta la minister: Angajatii care vin cu masina vor avea salariul taiat (Video)
Foto: Arhiva

Elena Udrea a venit la munca, joi, pe bicicleta, cu ocazia Zilei europeane fara masini. Mai mult, ea a dat ordin ca toti angajatii Ministerului Turismului si Dezvoltarii sa faca acelasi lucru.

In fata ministerului, Elena Udrea le-a spus jurnalistilor ca mersul pe bicicleta "e o experienta unica, pe care ar trebui s-o incerce toata lumea". Recunoaste insa ca a facut cu jumatate de ora mai mult decat de obicei, cand vine la serviciu cu masina.

S-a interesat si casca nu e obligatorie, mai spune ministrul, facand semn spre casca portocalie pe care i-au facut-o cadou colegii.

"N-am purtat-o, m-am gandit ca ar fi un disconfort in plus, pe langa aglomeratie si trafic", a marturisit Elena Udrea.

Angajatii care vin cu masina vor avea salariul taiat

Elena Udrea a povestit si peripetiile prin care a trecut pana sa ajunga la serviciu. "La o intersectie, cred ca m-am intalnit cu un functionar din MDTR. A fugit repede, stie ca are salariul taiat cu 10% daca vine azi cu masina", a spus ministrul.

Lectii de moda

Elena Udrea a vrut sa demonstreze ca poti purta o tinuta eleganta si pe bicicleta. "Constant ca se poate sa ai un program oficial si venind pe bicicleta la munca, imbracata elegant", a declarat ministrul.

Elena Udrea nu a indraznit insa sa poarte tocuri, dar a admis ca "am si o tinuta de rezerva la servici (sic!), ma voi schimba azi si voi purta pantofi cu toc. Dar m-as putea prezenta la intalnirile oficiale si cum sunt imbracata acum".

Ministrul a explicat ca, venind cu bicicleta la serviciu, a incercat sa dea un semnal: "bicicleta nu o folosesti doar duminica, cand vrei sa faci sport, ci poate sa fie mijlocul de transport din fiecare zi". A recunoscut insa ca in restul zilei se va deplasa cu masina. "Ceilalti colegi vor trebui sa se intoarca insa cu bicicleta, le cer iertare", a completat Udrea.

Ziua fara Masini: mars al biciclistilor prin Bucuresti

Sefa PDL Bucuresti a subliniat ca, in Romania, exista un grad mare de receptivitate fata de acest tip de evenimente indeosebi din partea tinerilor, apreciind ca "aceasta directie merita incurajata, urmata si sustinuta".

Ziua fara Masini se desfasoara in fiecare an la 22 septembrie si face parte din Saptamana Europeana a Mobilitatii, initiativa a Uniunii Europene. In fiecare an, marile orase opresc traficul pentru cateva ore. 40 de localitati din Romania s-au alaturat miscarii.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ziua fara masini Elena Udrea, #biciclete MDTR Elena Udrea , #ministrul Dezvoltarii si Turismului