Ascensiunea toxica a Elenei Udrea

Duminica, 06 Iunie 2010, ora 12:48
9572 citiri
Ascensiunea toxica a Elenei Udrea

Poate ca era timpul ca reflexele misogine ale politicii si societatii romanesti, in general, sa fie zguduite de aparitia unei femei politician de mare calibru. Ar fi fost salutara ascensiunea fulminanta, inclusiv spre cea mai inalta functie in stat, la o adica, a unei femei politician de competenta, forta si consistenta unor Mona Musca sau Monica Macovei.

Dar ascensiunea fulminanata a Elenei Udrea, devenita in ultima vreme cea dintai voce a PD-L, cu evidente ambitii de o inaltime ametitoare, este de o toxicitate letala din multe puncte de vedere.

In primul rand, Elena Udrea, devenita sefa peste un minister mamut, cu un acces remarcabil la fonduri europene, nu a dovedit, practic, nicio competenta care sa o recomande pentru acest protofoliu. Nici macar in profesia de baza a domniei sale nu a fost exact o somitate. Ca ministru al Turismului nu a avut niciun rezultat exceptional in profida campaniilor publicitare extrem de scumpe, mai mult in interesul propriei persoane decat in cel al domeniului pastorit.

Asa se face ca desi am vazut-o pe blonda ministreasa in toate ipostazele si peisajele posibile, desi s-a suit pe cal si pe bicicleta, desi a jucat tenis la Paris cu Ilie Nastase, incasarile din turism au fost anul trecut mai mici decat cele din 2008. Nici nu putea fi altfel intr-un an de criza intr-o tara cu infrastructura si servicii mizerabile. Elena Udrea a fost pur si simplu inutila pe bani publici, asa cum ar fi orice ministru peste un domeniu 99% privatizat. Iar drept recompensa pentru aceasta deplina inutilitate, din iarna, d-na Udrea a primit si felia lui Vasile Blaga. In noua pozitie s-a remarcat doar prin plantarea apropiatilor in pozitii cheie.

Dar poate ca Elena Udrea o fi avut vreun proiect politic care o recomanda pentru ascensiunea fulminanta. Eu nu-l stiu, insa. A castigat alegerile in colegiul din Drumul Taberei cu mopul intr-o mana si oala de sarmale in cealalta. Pana atunci si dupa aceea, de fapt, singura sa specializare autentica a fost lansarea de petarde, fumigene sau scandaluri, gen biletelul roz, care au facut foarte mult rau Romaniei.

Pe atunci purta decolteuri generoase, fuste mult peste genunchi si pantaloni mulati, nu prea stia exact cine face si cine nu parte din UE si nici care sunt monarhiile europene. Era o imagine care i se potrivea perfect sotiei unuia dintre cei mai controversati oameni de afaceri ai Romaniei, cu parteneri chiar mai controversati decat el, profitori prin excelenta ai contractelor cu statul.

Intre timp insa, beneficiind de o incredere totala si inexplicabila, logic, a presedintelui, Elena Udrea si-a amplificat ambitiile, incercand si o schimbare de imagine pe masura. Decolteul a urcat cu cel putin o palma, la fel tivul rochiei, o spoiala de cultura generala si cat mai multe incercari e umanizare: nopti nedormite din cauza ratelor, ca orice muritor de rand, revolte omenesti si gatuite in fata ziaristilor nedrepti, luari de pozitii principiale cumplit de ipocrite.

De fapt, Elena Udrea si-a schimbat doar obiectivele. A ramas acelasi personaj fara scrupule, abil pana la limita ticalosiei si cu o suficienta dezarmanta. Dar acum vrea sa puna mana pe partid, daca nu chiar pe Romania intreaga, iar sustinerea de la cel mai inalt nivel de care se bucura face foarte probabila reusita. Tulburarile din PD-L pot fi cititie si in aceasta cheie.

Din nefericire, dupa ce n-a fost vanduta iluzia reformarii clasei poltiice, iata-ne in pericolul de a depinde tot mai mult de un personaj politic care ar trebui sa faca, prin excelenta, obiectul acestei reforme.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Comentarii
Ghilotina
rank 5
Domnule Racaru , dumneata ai incasat oricum mai mult dect Leca cel compromis total . Dar tot acolo te-ai bagat . Tare misogini mai sunt liberalii astia !