De lucru pentru regii asfaltului

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 07:31
1890 citiri
De lucru pentru regii asfaltului
Foto: aradon.ro

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului aloca peste 500 de milioane de euro pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor judetene si de interes local din judetele Brasov, Covasna, Tulcea, Constanta, Braila, Galati, Mehedinti si Caras-Severin.

Proiectarea si executia lucrarilor este programata pentru perioada august 2011 - 2013, iar durata de rambursare a creditelor este preconizata pentru sfarsitul lui 2019, dupa cum precizeaza autoritatea contractanta in patru anunturi de participare publicate pe site-ul Sistemului Electronic de Achizitii Publice, la data de 27 aprilie 2011.

Altfel spus, nu puterea politica si guvernul rezultate din alegerile din 2012 vor trebui sa incheie nota de plata, ci urmatorul.

Regii asfaltului din Romania se pot inscrie la licitatiile deschise organizate de ministerul condus de Elena Udrea pana la data de 8 iulie anul curent, la pranz.

Suma totala alocata pentru aceste proiecte se ridica la 2.207.920.999,98 lei (inclusiv TVA), banii provenind de la Bugetul de stat si/sau din credite, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 105/2010. De precizat ca intentia acestor lucrari a fost anuntata, in atentia ofertantelor, inca din data de 7 ianuarie 2011, cu exceptia celor aferente judetelor Braila si Galati.

Modernizarea si reabilitarea infrastructurii teritoriale vizeaza 549,295 km de drum judetean si 837,428 km de drum de interes local, potrivit informatiilor puse la dispozitia opiniei publice de catre minister.

"Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finantare de autoritatile publice locale si sunt preluate in administrare de MDRT pe perioada realizarii proiectelor", mai precizeaza MDRT.

Intentia de data recenta a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului nu este singulara, Elena Udrea acordand o mare atentie si altor judete, cum sunt Suceava, Botosani sau Olt.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#lucrari minister Udrea, #reabilitare infrastructura, #licitatii asfalt Udrea , #ministrul Dezvoltarii si Turismului
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Este de lucru si castig pentru toata lumea : pentru cei care muncesc si pot sa castige bani si pt locuitori ca isi imbunatatesc nivelul de tari .