DIICOT a dat NUP si pentru acuzatia de fals informatic, sustine Elena Udrea

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 20:02
2021 citiri
DIICOT a dat NUP si pentru acuzatia de fals informatic, sustine Elena Udrea
Foto: ccib.ro

Procurorii DIICOT au dispus, pe 25 ianuarie, neinceperea urmaririi penale fata de ministrul Turismului, Elena Udrea, in dosarul declinat de Parchetul General in care era cercetata si pentru falsificarea unor date informatice de pe site-ul MT.

"In data de 25 ianuarie 2010, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a fost instiintat oficial cu privire la rezolutia DIICOT in aceasta speta. Astfel, DIICOT a dispus 'neinceperea urmaririi penale fata de numita Udrea Elena Gabriela cercetata pentru savarsirea infractiunii de fals informatic prevazuta de art. 48 din Legea 61/2003, deoarece nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii'", se arata intr-un comunicat remis de minister, NewsIn.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a dispus disjungerea cauzei privind modificarea unor date informatice pe site-ul oficial al Ministerului Turismului si trimiterea cauzei catre DIICOT, se arata intr-o adresa a Parchetului trimisa conducerii Camerei, in care se precizeaza ca Elena Udrea a primit solutie de neincepere a urmarii penale (NUP).

Conform scrisorii trimise de Parchetul de pe langa ICCJ Camerei Deputatilor, "se dispune neinceperea urmaririi penale fata de Elena Udrea pentru comiterea infractiunilor de: abuz in serviciu contra intereselor publice, deoarece faptele nu exista, abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, deoarece faptele nu exista, instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, intrucat fapta nu exista, neglijenta in serviciu, intrucat fapta nu exista, deturnare de fonduri- fapta nu exista, conflict de interese - fapta nu exista, prezentare de date inexacte Parlamentului- fapta nu exista, refuz nejustificat de a prezenta Parlamentului informatii si documente, intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni".

Potrivit documentului, se dispune tot "neinceperea urmaririi penale fata de angajatii Ministerului Turismului care au participat la derularea procedurilor de achizitie anchetate pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, deoarece faptele nu exista". Neinceperea urmaririi penale este dispusa si fata de George Nastasia, Sorin Munteanu, Corneliu Popovici si Mihaela Mihet, pentru comiterea infractiunii de uzurpare a calitatii oficiale, deoarece fapta nu exista.

Parchetul a dispus totodata disjungerea cauzei privind modificarea datelor datelor postate pe site-ul oficial al Ministerului Turismului si declinarea competentei de solutionare a acesteia in favoarea DIICOT, in vederea cercetarii sub aspectul comiterii de infractiuni de modificare de date informatice, prevazuta de art. 48 din Legea 161/2003, se mai arata in adresa inaintata conducerii Camerei.

De ce NUP pentru Udrea?

Scrisoarea din partea Parchetului, potrivit careia s-a dispus NUP pentru ministrul Elena Udrea pentru opt fapte, si declinarea competentei catre DIICOT pentru cercetarea infractiunii de modificare de date informatice pe site-ul MT, a fost transmisa Comisiei juridice, pentru a se lua act de aceasta.

"Scrisoarea din partea procurorului sef al Parchetului de pe langa ICCJ, Marius Iacob, ne informeaza ca, in urma solicitarii Camerei Deputatilor, ca urmare a Hotararii plenului referitoare la raportul Comisiei de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului, Parchetul a facut ancheta pe care noi am solicitat-o. Aceasta adresa a fost repartizata Comisiei juridice pentru a lua act", a informat miercuri, secretarul Camerei Deputatilor, Dumitru Pardau, la finalul sedintei Biroului Permanent.

El a precizat ca, "la toate punctele la care a fost solicitata inceperea umaririi penale de catre plenul Camerei Deputatilor, se precizeaza NUP pentru ministrul Elena Udrea". Solicitat sa explice de ce Parchetul a dat un verdict in cazul Elenei Udrea, in conditiile in care solicitarea Camerei Deputatilor viza doar angajatii Ministerului Turismului, Pardau a raspuns: "Nu evit sa va dau un raspuns, dar sunt foarte multe puncte la care Parchetul face referire. Sunt foarte multe puncte la care Parchetul face referire, se dispune NUP punctual, in functie de ceea ce a solicitat plenul Camerei Deputatilor".

Secretarul Camerei, Dumitru Pardau, a sustinut ca Parchetul a dispus neinceperea urmarii penale "punctual la solicitarile formulate de plenul Camerei Deputatilor", in Hotararea nr. 47 octombrie 2009, privind raportul Comisiei de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea urmarire penala, #udrea neincepere urmarire penala, #udrea fals informatic , #ministrul Dezvoltarii si Turismului