Editorial - Brandul de tara: Bulshitul

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 08:39
2297 citiri
Editorial - Brandul de tara: Bulshitul

In tara in care toti muncesc cu gura, pentru ca nu-i tin muschii capului sa dea comanda si spre fiinta sa incerce sa puna osul, poate o iesi cate ceva, nici ca se putea o fotografie mai sugestiva pentru vantul ce bate prin brandul nostru de tara civilizata.

Ca e o frunza sau o canserva de fasole, originala sau nu, cumparata cu 250 de euro sau 10.000 de pumni in cap, problema noastra mare nu e madam Udrea, ci tara intreaga. Latura ei vorbitoare, mai precis, doar codru-i frate cu politicianul.

Si ce ocazie sa taie frunza la caini au avut, Doamne-Dumnezeule! Daca niste exploratori intergalactici si-ar fi savarsit calatoria ieri in Romania, decisi sa analizeze vointa celor care o conduc sau vor sa o apuce la scarmanat, la cata vorbarie ar fi inregistrat, si-ar fi spus ca peste cinci ani, cand vor reveni sa vada rodul planurilor din platouri, desigur ca vor putea sa si schimbe doua vorbe cu edilii natiunii, ca poate atunci vor avea o pauza de masa intre doua munci.

Toata lumea care a analizat penibilul situatiei cu frunza copiata din sigla altei pravalii si care a pus-o pe sefa turismului romanesc intr-o postura gingasa a fost, intr-un fel sau altul, la putere in ultimii 20 de ani. Dar nu conteaza, concluzia a fost unanima: cu o frunzulita nu faci nimic, mai trebuie sa nu-si rupa nimeni salele pe drumuri de munte, doar nu-i scriitor.

Asa ca, plan de masuri. Opozitia: astia cheama turisti in tara ca sa vada ce? Ca serviciile miros a anii 50, ca drumurile par ca apartin unei tari iesite din razboi, ca ospatarii baga degetul in supa, ca veceurile in care Marita il iubeste pe Costel pe pereti duhnesc a urina, ca toata lumea a furat, ca privatizarile s-au facut cu dedicatie, ca nimeni nu curata un morman de rahat ivit in cale, prefera sa-l ocoleasca. Nu-i nimic, lasa ca venim noi si facem, sa le aratam astora ca nu-i duce mintea. Incepem cu infrastructura si terminam cu educatia.

Puterea: astia vorbesc de turism si ne baga degetele in ochi dupa un an si jumatate de guvernare? Ca n-au trimis Sanepidu prin hoteluri si restaurante, s-au multumit sa ia spaga de la patronii care le promiteau ca or sa dea cu var. Ca n-au facut niciun centimetru de drum, veceurile publice gem de muste, n-au impus celor de le litoral decat sa nu intarzie cu cascavalul, n-au adus niciun eurocent. Nu-i nimic, mergem inainte si le tragem la turisti niste drumuri si niste servicii ca vor avea impresia ca au nimerit in Antalya. Ca uite ce suflet primitor are romanul, ca o frunza in vant, ia sa pofteasca omenirea la mamaliga cu branza langa manastire, dupa care sa-si tina picioarele in apa, sa se trateze de reumatism.

Unanimitate: avem un piept de arama pus in slujba tarii si mama ce viitor o sa-i tragem dumneaei!

Nicolae Ceausescu avea o vorba: "Sa facem totul!". Doar ca in afara de edificarea fricii din sufletele noastre, el a facut, dupa puterile lui, dupa mintea lui de om neinstruit, cate ceva. Noi, inteligentii, educatii, democratii si europenii, anticomunistii, am facut doua treburi: una mare, maro, la kilometrul zero al libertatii, si alta pe tabla, de-i zice "strategie". Nu stiu ce ma face sa spun ca peste 20 de ani o sa constatam ca e scrisa tot cu cerneala simpatica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Elena Udrea brand Romania, #brand logo simbol Romania , #ministrul Dezvoltarii si Turismului