Editorial: Cine-a pus statui pe clanta?

Joi, 27 August 2009, ora 08:29
2029 citiri
Editorial: Cine-a pus statui pe clanta?

Marea recunoastere nationala a capacitatii Elenei Udrea de-a scoate turismul din rahat s-ar putea materializa intr-o statuie, dupa cum a rostit ministrul in sens figurat, dupa ce-a editat rapid in minte o stare si-a transformat-o in fraza.

Ei bine, suma respectelor, poate facem branci vreunui mos de pe soclu, ca sa debarasam, sa vina generatia noua de ganditori intr-ale resursei.

Cand s-or repezi turistii straini in Romania, induiosati de clipurile de promovare dintre meciuri, vor contribui, fireste, la cartea postala cu felicitari trimisa de romani pe adresa ministerului, deoarece vor descoperi ca sub pres e uscat si fericit.

Vorbim acum de anul 2050. Mai incoace, la chestiune, in miezul unei guvernari aprinse, lucrurile sunt ceva mai maro. Turistii vor realiza ca "Land of choice" include si turismul rudimentar. Foarte rudimentar.

Dar poate ca Elena Udrea n-a aflat despre ce-i vorba, si-atunci are la indemana propriul serviciu secret. Daca tot il poseda, sa trimita plutonierii prin garile insirate pe Valea Prahovei (una dintre perlele coroanei), sa faca pipi sub acoperire. Vor descoperi, siderati, ca rahatu-i pana la genunchi.

Pe cei mai piosi sa-i dirijeze spre manastiri, dar sa nu bea ceai de sunatoare inainte, ca pana descind langa clopotnita, fac pipi pe ei. Nu exista toalete. Deci nimic pana la genunchi, aici trecem cu plus.

Iar celor mai batraiori sa le faca delegatii pentru bai, ca tot e turismul balnear unul dintre asii din maneca doamnei Udrea. Cu foarte putine exceptii, apa din bazine e plina de zoaie, si poate si de puricii cainilor care se scalda noaptea, sa-si trateze sindromul metabolic.

Ce-i drept, nu e doamna Udrea responsabila de termele poporului, ca-s privatizate. Dar poate sa strice o vorba, ma gandesc, spre colegul Bazac, sa trimita agentii sanitari ca sa inchida mizeria si sa le puste patronilor niste chitante, pana realizeaza ca, daca au avut niste proptele la improprietarire, a venit scadenta. Nu trebuie sa-si vanda decat unul dintre jeep-uri.

Cum poate sa-l abordeze linistita, ca nu am auzit ca ar fi vreun pudic, pe colegul Berceanu, sa curete garile de rahatul ajuns pana pe clanta. Si poate ca asa afla si cum intarzie trenurile - doamna Udrea merge la festivitati, sa se prinda in hora, sa o danseze un flacau cu esarfa tricolora, cu gume de mertzan.

... Numai asa, cateva observatii care nu se refera la drumurile gaurite, pe care nu avea cum sa le rezolve in sase luni. Ca eu merg pe mana duduii, e fata buna, dar cand iti faci strategia, nu cumperi cuptor cu microunde daca n-ai tras intai curent. Cantece si dansuri si eu stiu, pot sa ma stramb, sa scot limba si sa spun ca asta e imaginea turismului.

Ca fara o vidanja nationala, poate sa vina si Beethoven sa compuna "Land of choice".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Elena Udrea statuie, #Elena Udrea turism, #toalete turism , #ministrul Dezvoltarii si Turismului