Elena Udrea, acuzata ca isi face "PR international" pe bani publici

Luni, 05 Iulie 2010, ora 20:24
1723 citiri
Elena Udrea, acuzata ca isi face "PR international" pe bani publici

Promovarea turismului romanesc de catre ministerul de resort prin organizarea de vizite in tara noastra a unor reprezentanti ai presei straine si ai agentiilor de turism din strainatate este criticata de unii reprezentanti ai presei autohtone, care vad in aceasta initiativa doar o actiune de PR pentru ministrul Elena Udrea.

Astfel, jurnalistii de la Puterea scriu ca "in plin 'sezon' de taieri de salarii si cresteri de taxe, ministrul Elena Udrea continua sa cheltuiasca sume mari de bani pe actiuni cu finalitate indoielnica.

Astfel, ministrul dezvoltarii regionale si turismului urmeaza sa aduca in Romania aproximativ '500 de ziaristi, creatori de opinie si agenti de turism din Austria, Germania, Suedia, Israel, Belgia, Italia, Marea Britanie, Moldova, SUA si Ungaria', pentru a efectua mai multe infotururi. Costurile sunt evaluate in jurul sumei de 150.000 de euro".

Conform sursei citate, actiunea similara din 2009 a fost criticata de presa, fiind considerata ca neavand finalitate, aceasta contand doar ca "actiune de PR international pentru Elena Udrea".

MDTR: Vizitele de informare reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de promovare a Romaniei

Contactati de Ziare.com, reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului ne-au explicat ca aceste vizite de informare si documentare sunt organizate conform programului anual de marketing, aprobat prin HG 77/2010 si ca la ele participa "reprezentanti mass-media, touroperatori, reprezentanti ai societatilor comerciale cu activitati in turism din tara si strainatate, reprezentanti ai asociatiilor sau organizatiilor nonguvernamentale cu activitate in turism, ai administratiei publice centrale si locale, alti lideri de opinie, specialisti in turism din tara si strainatate".

"Pana la aceasta data, MDRT a organizat 7 astfel de vizite pentru tour-operatori, presa si creatori de opinie din strainatate, pe care MDRT urmeaza sa le achite in perioada urmatoare, pe baza facturilor, pe masura ce se finalizeaza documentatia aferenta platilor", se mai precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Totodata, conducerea ministerului Turismului apreciaza ca "vizitele de informare reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de promovare a Romaniei ca destinatie turistica (in raport cu costurile pe care le implica)", de aceea astfel de infotururi vor fi organizate in continuare, "in limita bugetului disponibil si in masura in care se vor primi astfel de solicitari".

MDTR mai precizeaza in comunicatul citat ca la nivelul ministerului s-a stabilit, inca din luna mai, reducerea cheltuielilor institutiei, in medie, cu 37%. "Respectivele reduceri au fost stabilite in asa fel incat sa nu afecteze programele prioritare derulate de minister", se mai arata in comunicatul citat.

Citeste si:
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR a transmis miercuri, 8 decembrie, că taxa de solidaritate luată în discuție pentru marile companii nu va face decât să lovească în cei mai importanți contribuabili în economie....
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
Social-democraţii şi liberalii vor discuta, miercuri, în coaliţie, despre împărţirea funcţiilor de prefecţi şi şefi de agenţii şi autorităţi. Marţi, discuţia nu a ajuns la un acord...