Elena Udrea: Articolele din presa britanica, "vendeta personala" a Alinei Mungiu- Pippidi

Luni, 28 Decembrie 2009, ora 18:02
9969 citiri
Elena Udrea: Articolele din presa britanica, "vendeta personala" a Alinei Mungiu- Pippidi

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, considera ca aparitia in presa europeana a unor articole care critica mentinerea sa in guvern in conditiile in care activitatea sa anterioara a fost anchetata de o comisie parlamentara nu au la baza altceva decat o "vendeta personala" a Alinei Mungiu-Pippidi.

Intr-un drept la replica remis Ziare.com se precizeaza ca este vorba despre articolele "Controversial minister to oversee EU funds in Romania", publicat in 22.12.2009 in Euobserver, "Controversial Romania pick alarms EU", publicat in 23.12.2009 de agentia UPI si "Yes, minister, you have a big portfolio", publicat in 27.12.2009 de The Sunday Times.

"Articolele au cel putin un punct comun, si anume declaratii ale Alinei Mungiu-Pippidi, prin care aceasta apreciaza drept scandaloasa desemnarea mea ca ministru al dezvoltarii regionale si turismului. Tot doamna Mungiu-Pippidi face afirmatii calomnioase legate de afacerile sotului meu si, in acest context, de relatia mea cu presedintele Romaniei.

Este regretabil ca domnia sa, din pozitia pe care o detine, sa transforme o vendeta personala in subiect al unor stiri ce afecteaza nu doar imaginea mea, ci si a Romaniei la nivel international. Pe aceasta cale, ii cer doamnei Mungiu-Pippidi sa nu abdice de la standardele academice care au consacrat-o, sa lase la o parte resentimentele pe care le are fata de mine si, atunci cand face aprecieri la adresa activitatii mele publice, sa se raporteze la fapte reale, nu la zvonuri fara niciun suport", se arata in dreptul la replica remis presei de Elena Udrea.

Sotul meu nu a avut niciodata acces privilegiat la fonduri publice, iar eu nu am fost acuzata de coruptie

Aceasta precizeaza ca sotul ei nu a avut niciun fel de avantaje pe seama functiilor publice pe care le-a detinut si ca nu a avut niciodata acces privilegiat la fonduri publice, in ciuda afirmatiilor din articolele amintite.

"Referitor la acuzatiile formulate la adresa mea de comisia alcatuita din parlamentari ai opozitiei, este deja de notorietate ca procurorii au infirmat respectivele acuzatii, dispunand neinceperea urmaririi mele penale. Subliniez si ca niciodata nu am fost acuzata de fapte de coruptie, asa cum eronat se afirma in articolele mentionate mai sus. Nici chiar comisia Orban nu a facut astfel de acuzatii", se mai arata in comunicatul citat.

Elena Udrea prezinta si cateva date oficiale care demonstreaza ca, in calitate de ministru al Turismului, a gestionat fondurile europene "cu buna credinta si cu profesionalism", reusind "o rata buna de contractare si de absorbtie in domeniul major de interventie 5.3 din Programul Operational Regional 'Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica'".

Pe de alta parte, Elena Udrea precizeaza ca nu a pozat niciodata in lenjerie intima, ci a fost surprinsa de paparazzi pe litoral.

"Nu am pozat niciodata in lenjerie intima si am fost surprinsa sa constat ca presa romana a preluat astfel de informatii, desi se stie foarte clar ca este vorba de o minciuna", se mai arata in dreptul la replica citat, care a fost adresat si celor trei redactii EUobserver, UPI si The Sunday Times.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Udrea replica Sunday Times, #Udrea replica presa britanica, #Udrea acuzatii Mungiu Pippidi , #ministrul Dezvoltarii si Turismului