Elena Udrea: Epoca politicienilor populisti apune, nu mai merge cu pomeni

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 23:04
1262 citiri
Elena Udrea: Epoca politicienilor populisti apune, nu mai merge cu pomeni

Guvernul Boc este, probabil, unul dintre cele mai curajoase executive de la nivel european, sustine ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, in opinia careia "epoca politicienilor populisti a inceput sa apuna" si "nu mai merge cu pomeni electorale".

"In timp ce politicienii din alte tari (grecii, portughezii, spaniolii, italienii sau chiar englezii) au dat din colt in colt si nu au luat masurile de corectie bugetara necesare, Guvernul roman a luat masuri nepopulare, dar a rezolvat in cea mai mare parte problema bugetara. Nu stiu cate tari din UE vor reusi sa atinga anul acesta tintele de deficit bugetar stabilite sau sa coboare in 2012 sub 3%", afirma, intr-o postare pe blogul personal, ministrul Elena Udrea.

Ea subliniaza ca "situatia economica internationala se complica din ce in ce mai mult, iar Europa pare sa fie epicentrul unui posibil nou episod al crizei economice".

"Toti ochii sunt atintiti pe liderii politici europeni, dorind sa vada in ce masura acestia sunt capabili sa ia masurile de corectie bugetara, astfel incat criza datoriilor suverane sa nu se transforme intr-o recesiune globala. Economistii si companiile le cer politicienilor sa se sacrifice, chiar impunand masuri nefavorabile, pentru a salva economia. Pentru prima data de la intrarea in UE, Romania este data drept exemplu pozitiv pentru tari pe care pana acum le priveam ca fiind mult inaintea noastra. Adevarul este ca Guvernul Boc este probabil unul dintre cele mai curajoase executive de la nivel european", scrie Elena Udrea.

Ministrul remarca de asemenea ca aceasta confirmare a "progreselor facute in ultimii doi ani, cu costuri sociale, dar si politice semnificative, a venit chiar din gura presedintelui Parlamentului European, polonezul Jerzy Buzek".

"Ne aflam intr-un moment in care la nivel global increderea in politicieni se prabuseste. In cea mai mare parte pentru ca acestia au vandut cetatenilor iluzia unui trai imbelsugat, fara probleme, dar pe datorie. Ei bine, epoca politicienilor populisti a inceput sa apuna. Nu mai merge cu pomeni electorale, nu mai merge cu cresteri de salarii si pensii (practici intalnite nu numai in Romania), nu mai merge cu costuri nejustificate pentru sanatate (a se vedea situatia din Marea Britanie sau SUA). Toate acestea trebuie sa inceteze. Statul asistential dispare. Peste tot problema care se pune este aceeasi: trebuie sa cream locuri de munca", afirma, pe blog, ministrul Udrea.

Potrivit acesteia, Romania este tara din UE care a alocat cele mai multe fonduri (proportional cu bugetul votat) anul acesta pentru investitii in infrastructura - 36,1 miliarde de lei (6,6% din PIB si 17,5% din buget).

"Cifrele pe care le propunem pentru 2012 sunt si mai bune: 43,1 miliarde de lei pentru investitii (19,8% din cheltuielile bugetului general consolidat si 7,3% din PIB). Mai este mai bine de un an pana la alegeri. Cred si sper ca, pana la momentul respectiv, romanii vor reusi sa se convinga de progresele facute de Guvern, sa vada ca alta cale nu a existat. Am facut ceea ce trebuia facut. Exista o singura cale de a iesi din criza: austeritate la programe sociale si crearea de noi locuri de munca. E lectia crizei pe care acum o invata si occidentalii", spune Elena Udrea.

Eveniment Quarterly Report

Avertismentul lui Nicolae Ciucă privind riscul discursurilor extremiste: ”Populismul pune în pericol drepturile civile ale tuturor”
Avertismentul lui Nicolae Ciucă privind riscul discursurilor extremiste: ”Populismul pune în pericol drepturile civile ale tuturor”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat joi, 28 septembrie, în cadrul Conferinţei Europene a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei care are loc la...
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
#Elena Udrea Guvern, #masuri austeritate Guvern, #masuri populiste alegeri, #pomeni electorale , #ministrul Dezvoltarii si Turismului