Elena Udrea explica de ce s-a stricat telegondola: "A venit foarte multa lume, fiind gratuit"

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 21:03
3499 citiri
Elena Udrea explica de ce s-a stricat telegondola: "A venit foarte multa lume, fiind gratuit"
Foto: Ziare.com / Marius Mitrache

Ministrul Turismului, Elena Udrea, prezenta la inaugurarea telegondolei din Pasul Valcan, a pus ghinionul defectiunii instalatiei pe seama faptului ca era multa lume.

"Fiind prima zi si fiind gratuit foarte multa lume a venit sa se plimbe cu telegondola, iar in cabine s-au urcat mai multi decat era permis, lucru ce a dus la defectarea unui senzor. Se poate intampla tot timpul si se intampla in mod obisnuit astfel de lucruri. Important este sa fie specialisti care sa intervina foarte repede", a declarat Elena Udrea.

Salvamontistii erau pregatiti sa intervina sa-i coboare pe cei blocati in gondole, in cazul in care remedierea defectiunii arn fi necesitat timp indelungat.

Chiar la prima cursa, telegondola din pasul Valcan s-a oprit, iar cei care au avut ghinionul sa se afle in acel moment in gondole au stat suspendati circa 45 de minute.

Telegondola a costat nu mai putin de 33 de milioane de lei, fara TVA, iar banii au fost asigurati de Ministerul Turismului.

Apostrofata de o pensionara (Video)

La Vulcan, o femeie a oprit-o pe Elena Udrea i-a reprosat ca actualul Guvern i-a taiat pensia si ca nu mai are din ce trai.

"Doamna ministru, mi-ati taiat pensile, ne-ati taiat pensile la toti pensionarii. Cum mai traim noi?", i-a spus femeia.

In replica, Elena Udrea i-a transmis ca nu este adevarat, ba dimpotriva de anul acesta pensile vor fi marite.

"Incepand cu luna februarie se va plati retroactiv pentru luna ianuarie o majorare la pensiile celor din grupa 1 si 2 de munca in medie de 940.000 lei vechi, dar in functie de anii petrecuti in munca la grupa 1 sau 2 sunt pensii care cresc si cu 1,6 milioane de lei vechi", a declarat Elena Udrea.

In ceea ce-i priveste pe bugetari, Elena Udrea a declarat ca, incepand din luna ianuarie, salariile au crescut cu 15 la suta, fata de luna octombrie 2010 si ca "acuma in februarie salariatii din bugetar vor primi cu 15 la suta mai mult fata de salariul din ianuarie".

Nici tinerii nu au fost uitati de ministrul Elena Udrea, care le-a spus ca daca au pana in 35 ani si nu au desfasurat nicio activitate economica pot primi 10.000 euro de la Guvern, nerambursabili, pentru a incepe o activitate economica.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...