Elena Udrea: nu mai vorbim de remaniere, USL nu va castiga alegerile

Duminica, 29 Mai 2011, ora 10:41
3166 citiri
Elena Udrea: nu mai vorbim de remaniere, USL nu va castiga alegerile

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a precizat ca deocamdata, nu se pune problema ca premierul Emil Boc sa fie inlocuit din functie, dar, probabil ca ar fi necesara o analiza in vederea remanierii.

"Nu avem nici o discutie, in acest moment, legata de vreo remaniere. In acest moment, nu se discuta despre schimbarea premierului Emil Boc", a afirmat Udrea, duminica dimineata, la ProTV.

Cu toate acestea, ministrul este de parere ca ar fi necesara o analiza a performantelor ministrilor, in aceasta vara, urmand ca in toamna sa fie decisa, "daca este cazul", o remaniere.

"Acest guvern este din toamna trecuta, cred ca in vara aceasta, premierul ar putea sa faca o analiza a performantelor ministrilor si sa decida, daca este cazul, o remaniere. Perioada verii ar fi foarte buna pentru aceasta analiza", a precizat Elena Udrea.

Boc premier si dupa 2012?

Ulterior, in timpul emisiunii, Udrea chiar a "glumit" evocand posibilitatea ca Emil Boc sa ramana premier si dupa alegerile din 2012.

"Candidat posibil pentru functia de premier, dupa alegerile din 2012, este tot Emil Boc. Este un raspuns in gluma, pentru ca mai sunt doi ani pana la alegeri", a spus ministrul.

Subliniind ca nu exista probleme in coalitia de guvernare, Elena Udrea a recunoscut insa ca in cazul in care majoritatea parlamentara s-ar pierde, guvernul va trebui sa plece.

"Daca pierdem majoritatea parlamentara, guvernul va trebui sa plece, pentru ca ar pica la orice motiune de cenzura. Dar nu se pune problema acum, coalitia nu este in pericol", a spus ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Isarescu ar fi putut fi o solutie"

Legat de preferinta de a inscauna la Palatul Victoriei un oficial de la BNR, Udrea a explicat ca "Banca Nationala are specialisti recunoscuti, preferati pentru credibilitatea si profesionalismul lor".

"Da, teoretic, cred ca Mugur Isarescu ar fi putut fi o solutie. Dar dl Isarescu a spus ca nu intentioneaza sa fie premier. Banca Nationala are specialisti recunoscuti, sunt preferati pentru credibilitatea pe care o au si pentru profesionalismul lor", a explicat Udrea, referindu-se si la nominalizarea lui Lucian Croitoru in functia de premier, in timpul campaniei prezidentiale.

Cu toate acestea, ministrul critica "analizele" facute de personalitatile din mediul economic privat.

"Probabil ca atunci cand se fac analize, toata lumea sare sa-si dea cu parerea, dar nimeni nu se implica direct. Sunt oameni din mediul economic privat care nu vor ca, venind in guvern, sa-si afecteze propria imagine", a mai spus ministrul dezvoltarii Regionale si Turismului.

"USL nu va castiga alegerile"

Potrivit Elenei Udrea, PDL este pe un trend ascendent, in timp ce USL scade in sondaje.

"Este important ca lumea sa simta ca am iesit din recesiune. USL categoric nu va lua 51 la suta plus un vot. Rezultatele asocierii PSD PNL au dus la 57 la suta aceasta alianta socialista, si vor continua sa scada. PDL va castiga si va putea forma un guvern dupa alegerile din 2012. Nu luam in calcul pierderea alegerilor. Partidul a luat masurile care trebuiau luate pentru relansarea economica si este normal sa beneficieze si de rezultate", a opinat Elena Udrea.

Citeste si:
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Scriitorul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV, că a intermediat transferul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la PSD la PNL. Însă...
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...