Elena Udrea: Nu simt ura din partea oamenilor, cand ies pe strada

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 12:24
5050 citiri
Elena Udrea: Nu simt ura din partea oamenilor, cand ies pe strada
Foto: Gandul Live

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat ca, atunci cand iese pe strada, nu simte "ura din partea oamenilor" si ca va candida la alegerile parlamentare din noiembrie.

"Voi candida la alegerile parlamentare, in mod firesc in colegiul unde sunt deja deputat. M-am tot gandit, am avut o experienta pe Bucuresti si mi-am dat seama ca toata activitatea mea in teritoriu, unde am avut proiecte, oamenii sa aiba o parere mai buna despre politicianul Elena Udrea.

Nu simt o ura cand ies pe strada din partea oamenilor. Intalnesti pe strada oameni care iti redau fraze intregi pe care le aud la televizor. Nu mai este atmosfera care era acum cativa ani, se bucurau sa te vada, este mai greu. Cine s-a expus a atras marea parte a nemultumirilor cetatenilor", a spus Elena Udrea, vineri, pentru Gandul Live.

Aceasta a vorbit, ca de obicei, si despre presedintele Traian Basescu, afirmand ca seful statului "a impartit electoratul in doua: oameni care l-au iubit sau il iubesc si cealalta".

"Au patima fata de Traian Basescu, nu cred ca il urasc, dar il invinovatesc pentru politica de austeritate a Guvernului. Este de neinteles ca unii colegi incearca sa caute un vinovat in Traian Basescu pentru ca a anuntat masurile de austeritate.

Daca PDL nu ar fi stat doar sa se bucure de beneficiile guvernarii, ci ar fi avut o comunicare directa cu cetatenii, ar fi fost alta situatia. Daca a fost bine cand ai putut satisface o nevoie a comunitatii care te-a ales, trebuie sa iti asumi si costurile guvernarii", a precizat fostul ministru al Turismului.

Tandemul Mihai Razvan Ungureanu - Vasile Blaga, de succes pentru PDL

Fostul presedinte al PDL Bucuresti a recunoscut ca infrangerea la alegerile locale a fost "la limita", dupa care s-a ajuns la concluzia ca trebuie schimbata conducerea partidului.

"Conteaza foarte mult daca PDL isi poate reveni pana la alegerile parlamentare. Conteaza pentru posibilitatea de relansare a PDL sa demonstreze ca nu este un partid corupt.

(...) Eu mi-am asumat rezultatul de la Bucuresti si mi-am dat demisia din functia de presedinte, in timp ce sefii sectoarelor nu si-au asumat nimic. Sunt multi dintre cei care au pierdut direct alegerile, unii la scoruri lamentabile nu si-au asumat rezultate si se gandesc sa fie in noua conducere. La nivelul concluziilor, sunt convinsa ca unii au tras concluziile corecte, altii nu", a mentionat vicepresedintele demisionar al PDL.

Elena Udrea a explicat ca nu va iesi din viata politica, dupa ce a demisionat din alte functii, de-a lungul timpului, "de la Cotroceni, de la PDL Bucuresti, din functia de ministru, din functia de vicepresedinte (al PDL - n. red.) ".

"Nu ies din viata politica. In clasa politica, nimeni nu isi asuma nimic. (...) Am demisionat cu placere pentru a o putea lua de la inceput. Vine dintr-un orgoliu al unui politician care o poate lua de la inceput. (...) Cand schimbi o conducere pentru lipsa de performanta, vii cu o echipa care poate face mai mult", a afirmat fostul lider al PDL Bucuresti, sperand ca echipa lui Vasile Blaga "sa nu-si rupa gatul, ci sa salveze partidul", in perspectiva alegerilor parlamentare din noiembrie 2012.

Emil Boc si toata conducerea PDL si-au dat demisia - ce urmeaza?

"Poate fi un tandem de succes Blaga - MRU, exista un electorat de centru care nu s-a simtit reprezentat de nicio formatiune politica, un electorat de dreapta dezamagit de PNL care si-ar gasi un reprezentant intr-o platforma de centru-dreapta cu un lider ca Mihai Razvan Ungureanu, avand alaturi un om cu o experienta bogata ca Vasile Blaga.

Tinand cont de greselile pe care le face USL, populatia astepta mariri de salarii, pensii, nu se intampla nimic. Daca PDL, cu noua conducere, reuseste sa explice electoratului diferenta intre guvernarea Ponta si cea Boc este posibil ca PDL sa obtina un scor spre 30%", a declarat Udrea.

Elena Udrea, Emil Boc si restul conducerii PDL si-au dat demisia in masa, in sedinta Colegiului Director al partidului, din 14 iunie, unde s-au analizat rezultatele dezastruoase obtinute la alegerile locale. PDL se va reuni sambata, pe 30 iunie, in Conventia Nationala Extraordinara, pentru a-si alege noul presedinte si noua conducere a partidului.

Vasile Blaga este singurul candidat pentru functia de presedinte. Totodata, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a fost invitat sa participe la Conventia Nationala Extraordinara a PDL de sambata.

F.N.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Elena Udrea candidatura alegeri parlamentare, #Elena Udrea ura oameni, #Elena Udrea alegeri PDL, #Vasile Blaga tandem MRU, #Blaga MRU conducere PDL , #ministrul Dezvoltarii si Turismului