Elena Udrea: Romania, un exemplu pentru state dezvoltate din Occident

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 23:12
2837 citiri
Elena Udrea: Romania, un exemplu pentru state dezvoltate din Occident
Foto: elenaudrea.ro

Modificarea Constitutiei va fi urmatorul pas pe care il va face Romania dupa summit-ul de la Bruxelles, anunta ministrul Turismului si Dezvoltarii Durabile, Elena Udrea.

"Modificarea Constitutiei nu este o hachita a presedintelui sau a PDL. In acest moment, este un imperativ economic pe care, cred eu, ca nici Opozitia iresponsabila nu-l poate neglija", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

"Cazul Romaniei este particular prin aceea ca noi aveam deja o motivatie puternica pentru a trece la modificarea Constitutiei. Pe 23 noiembrie 2009, romanii s-au exprimat clar in favoarea reducerii numarului de parlamentari si a introducerii Parlamentului unicameral", explica sefa de la Turism.

Banicioiu ii da replica Elenei Udrea: Noua generatie PDL - Ridzi, Pasat, Anastase

Daca la "aceasta motivatie extrem de puternica adaugam si imperativul economic", generat de masurile asumate la summit-ul de la Bruxelles, sustine Elena Udrea, "presedintele, Guvernul si majoritatea parlamentara au doua argumente extrem de consistente sa ceara urgentarea procedurilor de revizuire a Constitutiei".

Totodata, fostul consilier prezidential atrage atentia ca, "daca USL nu vrea sa contribuie la modificarea Constitutiei pentru ca nu-i intereseaza votul romanilor, macar sa o faca din perspectiva asumarii posturii de stat al Uniunii Europene".

"Amanarea acestui proces pentru 2013 ar arata, pe de o parte, slabiciune in procesul de decizie, pe de alta parte, ar repune Romania la coada Uniunii Europene. Le place sau nu le place unor din opozitie si din presa lui Voiculescu sa recunosca, dar tara noastra e un exemplu pentru state din Vestul Europei, mult mai puternic dezvoltate economic.

Pozitionarea presedintelui la summit-ul de la Bruxelles nu a fost un element conjunctural, ci unul care a ajutat enorm la impunerea unei decizii. Faptul ca presedintele a spus demult ca se va ajunge aici e un semnal ca exista o viziune integratoare in ceea priveste parcursul Romaniei in cadrul UE", subliniaza Udrea.

Nu in ultimul rand, ministrul Turismului considera ca modificarea Constitutiei este cel mai important test din '89 si pana acum: "in 2012, politicienii, atat ai Puterii cat si ai Opozitiei, dau cel mai important test din '89 si pana acum - trebuie sa arate ca sunt responsabili, ca sunt in stare sa puna inainte binele comun in detrimentul unei lupte politice sterile si fara impact asupra calitatii vietii romanilor".

Elena Udrea ii indeamna pe tinerii pedelisti sa nu devina bugetari

"Aceia care vor promite mai putin, aceia care vor spune romanilor adevarul, aceia care nu vor arunca in fata pomeni electorale vor primi intr-un final girul electoratului. Decizia de vineri de la Bruxelles este punctul de la care politicienii populisti nu vor mai avea succes. Epoca lor a apus!" este concluzia Elenei Udrea.

A.T.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...