Elena Udrea se compara cu Barack Obama

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 15:35
2632 citiri
Elena Udrea se compara cu Barack Obama
Foto: Arhiva

Dupa ce a ascultat discursul pe care cel mai puternic om al planetei l-a sustinut in congresul american, ministrul Turismului, Elena Udrea, a ajuns la concluzia ca Guvernul condus de Emil Boc a luat masurile anticriza corecte, lucru confirmat chiar de presedintele american Barack Obama.

Mesajul transmis de Obama a fost unul clar si s-a referit la necesitatea investitiilor care creeaza locuri de munca si nu difera cu nimic de mesajele pe care ministrul Transporturilor, premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu le transmit, scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Sefa PDL Bucuresti face o analiza a masurilor anuntate de Barack Obama: investitii de 200 de miliarde de dolari in infrastructura si reducerea drastica a costurilor cu sistemul de sanatate.

"Din aceasta perspectiva, discursul lui Barack Obama nu difera cu nimic de ceea ce spun eu, ca ministru al Dezvoltarii, de ceea ce spune premierul Boc, ministrul Anca Boagiu sau presedintele Traian Basescu: din criza se iese cu investitii, nu cu marirea nivelului asistentei sociale", apreciaza Elena Udrea.

De asemenea, aceasta a subliniat ca romanilor trebuie sa li se ofere oportunitati.

"Trebuie sa le cream locuri de munca, sa stimulam cresterea salariilor muncitorilor, sa incurajam investitiile private si rularea capitalului, sa scadem deficitul bugetului asigurarilor sociale. Romanii nu au nevoie sa tina mana intinsa la stat, nu trebuie tinuti intr-o perpetua saracie. Trebuie incurajati sa prospere, sa se dezvolte individual", opineaza pedelista.

In alta ordine de idei, Elena Udrea apreciaza ca, decat subventii pentru caldura, "practic, bani aruncati intr-un sac fara fund", sunt de preferat retehnologizarea CET-urilor, "investitii in sistemul de transport al energiei termice, introducerea sistemelor de cogenerare, incurajarea romanilor sa-si reabiliteze termic locuintele".

Ministrul Turismului precizeaza ca ar trebui construite crese si gradinite in locul acordarii a doi ani de concediu maternal, si ca este de preferat incurajarea de noi locuri de munca fata de cresterea somajului si a ajutoarelor sociale.

"Decat dereglementarea turismului, mai bune investitiile in drumuri si obiective turistice. Daca lui Crin Antonescu si lui Victor Ponta nu le place discursul Guvernului privind investitiile, acestia ar putea, totusi, sa asculte lectia lui Barack Obama. (...)

Pana la urma, limba dezvoltarii unei societati este universala. Cu siguranta ca si ei vor pricepe ca oamenii in general, fie ei romani sau americani, nu doresc sa fie asistati social, ci vor sanse sa progreseze si sa ajunga singuri la bunastare", isi incheie postarea Elena Udrea.

Citește și:
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Kathleen Ann Kavalec, propunerea președintelui SUA Joe Biden pentru funcția de ambasador în România, a fost audiată marți noaptea de către senatul american. În timpul audierii, aceasta a...
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat vineri, 2 decembrie, că programul ”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit. ”Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o...
Comentarii
Poza OTTOman
OTTOman
rank 4
"Elena Udrea se compara cu Barack Obama" Gasesc ca este normal