Elena Udrea: Turismul este inca vazut ca un moft

Duminica, 30 Ianuarie 2011, ora 21:20
1528 citiri
Elena Udrea: Turismul este inca vazut ca un moft
Foto: Realitatea TV

"Turismul este inca vazut ca un moft, nu ca un domeniu important al economiei romanesti", este nemultumirea pe care o are si a exprimat-o duminica ministrul Turismului si Dezvoltarii, Elena Udrea, de aceea pregateste in continuare proiecte pentru dezvoltarea acestuia.

Elena Udrea a marturisit ca a ramas dezamagita cand si-a dat seama ca problemele de pe litoralul romanesc sunt aceleasi ca acum doi ani, de aceea vrea sa creasca atributile ministerului in dezvoltarea statiunilor, luand in considerare ca autoritatile locale nu isi fac treaba.

"Mi s-au plans hotelieri, oameni din Mamaia si Constanta ca pe plaja se construieste. M-a suparat atat de mult incat am simtit nevoia sa fac acolo precizari: ca fara parteneriat cu autoritatile locale nu poti rezolva turismul de litoral de la Bucuresti. Cred ca o sa creasca atributiile ministerului in dezvoltarea statiunilor, altfel vom avea un litoral din ce in ce mai putin atractiv. Litoralul nu poate ramane la dispozitia unui primar care a fost ales de un anumit numar de oameni, litoralul este de interes national, si doar atributiile de executie sa fie ale primarilor.

M-as bucura ca domnul Mazare, si alti primari de pe litoral, sa faca ceea ce legea le da dreptul, sa supravegheze cum se construieste pe litoral. Personal m-ar ajuta foarte mult daca primarii de pe litoral si-ar exercita atributiile", a declarat ministrul Turismului la Realitatea Tv.

Elena Udrea a mai spus ca vrea sa sanctiuni pentru cei care tin hotelurile inchise si impiedica dezvoltarea turismului.

"In Mamaia s-a dezvoltat turismul de weekend. Nu este rau, are un potential mare daca nu incepem sa il distrugem pentru a accepta categorii de turisti largi, ca are capacitate mare de cazare. Mai sunt si statiuni in care hotelurile stau inchise si degeaba vine un investitor care ridica un hotel de cinci stele daca restul sunt inchise. Ne gandim sa crestem impozitul pe cladirile cu destinatie turistica care sunt inchise sau sa facem nationalizarea acestora.

Nationalizarea se face pe un principiu echitabil, adica statul iti ia inapoi ceea ce ti-a dat la momentul in care ai privatizat. Trebuie sa vedem daca asta nu ii si avantajeaza, preluandu-le aceste imobile. Vrem sa analizam si preturile, ca la vremea aceea statul le-a dat pe un pret de nimic si sa nu le cumparam noi acum cu mai multi bani decat merita", a mai precizat ministrul de resort.

Legea Capitalei - Nu ne mana niciun interes politic

Elena Udrea a tinut sa precizeze ca in realizarea proiectului Legii Capitalei nu o mana niciun interes politic, luand in considerare ca si PD-L risca sa piarda doi primari.

"Multi au criticat un proiect pe care nici nu l-au citit, iar acum inca sunt variante de lucru. Legea Capitalei nu a inceput cu Elena Udrea. Tariceanu si Orban nu au mai avut niciun interes sa sustina legea pe care o promovasera in campanie ca aveau trei primarii. Ne gandim sa impartim Capitala in 32 de districte, deoarece in 2020 o sa ajunga la 7 milioane de locuitori.

Bucurestiul nu se poate dezvolta ca sase orase diferite. De exemplu, sectorul 1 are un buget mai mare decat primaria Bucurestiului. Unele sectoare isi permit sa arunce banii, in timp ce altele raman in urma. De exemplu in sectorul 5 sunt strazi fara canalizare. E nerelevant, in acest moment, daca eu candidez sau nu la primaria Capitalei, ci conteaza dezvoltarea acestui oras", a conchis Udrea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elena Udrea turism moft, #rezolva turism litoral , #ministrul Dezvoltarii si Turismului