Elena Udrea: USL sa aiba grija de Delta Dunarii

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 14:53
2146 citiri
Elena Udrea: USL sa aiba grija de Delta Dunarii

Deputatul PDL de Bucuresti Elena Udrea a cerut, marti, in Parlament, continuarea investitiilor initiate in timpul guvernarii PDL in infrastructura turistica si de transport din Delta Dunarii.

Potrivit unui comunicat de presa remis, miercuri, Ziare.com, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului a somat Guvernul Ponta sa recupereze mai multe hoteluri si unitati de cazare care au fost privatizate pe nimic, in timpul guvernarii Nastase (2000-2004), catre Sorin Ovidiu Vantu si fratii Micula. Declaratiile Elenei Udrea vin imediat dupa ce liderii USL s-au reunit in Delta pentru a discuta despre impartirea colegiilor parlamentare.

In opinia fostului ministru, venirea la guvernare a USL a produs o oprire aproape totala a proceselor de investitii in infrastructura turistica si de transport din zona.

"Aceasta stare de fapt a afectat foarte mult programele MDRT derulate in Delta Dunarii. Practic, toate au fost oprite. Asta in conditiile in care, anul trecut, s-au reabilitat si construit aproape 100 de kilometri de drum asfaltat, s-au realizat mai multe miniporturi si porturi si s-au pus bazele unor circuite turistice, unul dintre cele mai importante fiind Triunghiul Manastirilor. Anul acesta nu a mai adus insa nimic bun pentru locuitorii Deltei, desi ar fi trebuit incheiate mai multe lucrari si definitivata implementarea strategiei Dunarii", a declarat Udrea.

Ea a facut apel la liderii USL sa acorde mai multa atentie acestei zone, mai ales dupa ce, in urma rectificarii bugetare din 2012, s-au taiat fonduri necesare dezvoltarii turismului si s-au blocat unele investitii importante sau sume pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene din Strategia Dunarii.

"Ar fi bine ca sefii puterii sa fie mai atenti si mai responsabili pe viitor. Asteptarea mea cea mare este de la presedintele PNL, Crin Antonescu, el insusi venind din Tulcea", a spus fostul ministru.

Udrea a mai atras atentia asupra faptului ca, dupa venirea Guvernului Ponta, nu s-a mai facut nimic pentru corectarea unor greseli din trecut comise in special de guvernarile PSD, indemnand, in acest sens, la recuperarea mai multor unitati de cazare "privatizate pe nimic" in timpul guvernarii Nastase catre Sorin Ovidiu Vantu si fratii Micula. Ea a dat ca exemple Complexul Turistic Rosu si Hotelul Delta din Sulina.

"In timpul mandatului meu, s-a analizat intens care sunt posibilitatile exproprierii acestora si intoarcerii lor in circuitul turistic. Este un lucru care ar trebui sa fie continuat si de noul Guvern, putand fi dovada unei schimbari de optica fata de turism si, in cele din urma, chiar fata de avutul national", a mai spus Udrea.

Fostul ministru apreciaza ca, pentru fructificarea la maximum a potentialului turistic al Deltei, este nevoie ca actualul Executiv sa continue munca inceputa in guvernarea PDL.

"Este de responsabilitatea actualului Guvern sa nu abandoneze din nou proiectul de dezvoltare durabila a Deltei Dunarii si al cresterii controlate a turismului, o solutie economica si pentru locuitorii din zona. Prin aceasta declaratie politica, doresc sa-mi exprim nemultumirea totala privitoare la felul in care nu se mai continua finantarile la investitiile din Delta, dar si blocarea proiectelor importante pentru aceasta zona. Nu putem sa ascundem faptul ca lucrurile incep din nou sa se indrepte in directia gresita si cred ca Guvernul Ponta este obligat sa ofere niste explicatii clare", a incheiat ea.

V.B.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...