Elena Udrea, verificata de ANI

Joi, 06 August 2009, ora 17:17
3075 citiri
Elena Udrea, verificata de ANI

Ministrul Turismului, Elena Udrea, va fi verificata de Agentia Nationala de Integritate (ANI).

"O declaratie de avere nesemnata nu exista din punct de vedere juridic. Intr-un asemenea caz, ANI declanseaza procedura standard ca si cand declaratia nu ar fi depusa in conditiile in care termenul de depunere este depasit, in cazul nostru 15 iunie 2009.

Adica ANI aplica amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei si declanseaza controlul averii demnitarului respective, a sotului si a copiilor aflati in intretinere", a explicat seful institutiei, Alexandru Macovei, pentru Jurnalul national.

O declaratie de avere depusa la orice institutie a statului care nu este semnata, ca si in cazul Elenei Udrea, nu poate fi considerata valabila.

Cele trei semnaturi ale Elenei Udrea

Dupa ce investigatiile realizate de "Jurnalul National" au evidentiat numeroasele nereguli si neconcordante din declaratiile de avere ale Elenei Udrea, apar semne de intrebare privind semnatura ministrului Turismului, care difera de la o zi la alta.

Pe declaratia de avere depusa pe data de 10 iunie 2009 apare o semnatura vizibil diferita de cea depusa pe 12 iunie 2009.

O semnatura diferita mai apare si pe contractul de munca al ministrului, care nu seamana cu nici una din celelalte semnaturi de pe declaratiile de avere ale Elenei Udrea.

Ministrul Turismului a explicat insa ca pe unele dintre ele nu si-a pus deloc iscalitura pentru ca era plecata in Delta, ele fiind depuse de un consilier.

"Declaratia de avere si de interese din 10 iunie a fost completata, au fost completate ca sunt doua, la Cabinetul meu, au fost semnate de mine si depuse in termen legal.

Si cele din 12 iunie au fost completate tot in Cabinetul meu, dar nu au fost semnate de mine pentru ca eram in vizita de lucru in Delta. Au fost duse de la Cabinet, dar de altcineva", a explicat Elena Udrea.

Ea a mai spus ca dupa aceea nu a mai verificat ce s-a intamplat cu declaratiile, dar ca ele sunt identice si continutul lor corespunde atat realitatii, cat si legii.

Intrebata, totusi, de ce nici semnatura de pe contractul de munca nu seamana cu cele de pe declaratiile de avere, Udrea a spus amuzata ca "daca va prezint semnaturile mele nu o sa gasiti 50 la fel".

Ea a mai precizat ca, cel mult, se va putea considera ca nu le-a depus la termen, nefiind semnate, si ca va primi o amenda de 500 de lei.

"Abaterea de la lege ar fi considerarea faptului ca nu a fost depusa in termen, nefiind semnata. Poate ca este o amenda de 5 milioane de lei", a mai spus Udrea.

Eveniment Quarterly Report

Elena Udrea, mesaj din temniță pentru fiica ei. Cum arată fetița de cinci ani aflată în grija tatălui ei FOTO
Elena Udrea, mesaj din temniță pentru fiica ei. Cum arată fetița de cinci ani aflată în grija tatălui ei FOTO
Elena Udrea nu a putut fi alături de fetița ei, Eva Maria, de ziua de naștere a acesteia, deoarece permisia cerută nu i-a fost acordată. Închisă pentru luare de mită și abuz în...
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
#Elena Udrea, #verifdicare ANI, #declaratie avere , #ministrul Dezvoltarii si Turismului