Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Elena Udrea vrea sa faca exproprieri in zona plajelor

Marti, 04 Mai 2010, ora 21:16
1424 citiri
Elena Udrea vrea sa faca exproprieri in zona plajelor

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, vrea sa faca exproprieri in zona plajelor, sustinand ca felul in care s-a construit pe litoralul romanesc este dezastruos.

"Am venit sa solicitam sprijinul dumneavoastra sa putem expropria si in zona plajelor si pe litoralul romanesc", le-a spus Udrea, marti, deputatilor din Comisia de administratie, potrivit Mediafax.

Ministrul le-a explicat deputatilor ca exista trei categorii de constructii care afecteaza litoralul: constructii legal construite cu autorizatie, dar care sunt situate inclusiv pe plaja, constructii cu autorizatie partiala, dar care s-au extins, si constructii care s-au ridicat cu incalcarea prevederilor legale.

20 de constructii ilegale de pe litoral au fost demolate

Potrivit Elenei Udrea, pentru acele constructii ridicate ilegal a fost emisa miercurea trecuta o ordonanta de urgenta prin care competenta de demolare a fost trecuta la MDRT.

"Vom demola tot ce este neautorizat pe litoral. Este nevoie de o buna strategie de dezvoltare urbanistica a litoralului, pe care nu o putem gandi, pana nu curatam litoralul de aceste constructii haotice", a opinat Udrea, aratand ca si-a propus ca macar in zona de plaja sa poata sa fie facute exproprieri.

De altfel, Elena Udrea si-a inceput discursul tinut in fata Comisiei de administratie aratand ca ministerul pe care il conduce se afla in plin proces de reorganizare a cadrului legislativ privind urbanismul, constructiile, dezvoltarea teritoriala. Ea a apreciat ca acest cadru legislativ are nevoie de ajustari, "ba pe alocuri este nevoie sa fie schimbat in totalitate".

Udrea le-a spus deputatilor din comisie ca in unele situatii s-a lovit de complexitatea problemelor legate de felul in care s-a construit in Romania, fiind nevoie de o sustinere din partea Legislativului.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Elena Udrea litoral, #exproprieri Udrea, #Udrea litoral , #ministrul Dezvoltarii si Turismului