Elena Udrea vrea un litoral balnear si speologic

Sambata, 10 Octombrie 2009, ora 18:31
7884 citiri
Elena Udrea vrea un litoral balnear si speologic
Foto: Arhiva

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, sambata, la Neptun, ca doreste ca zona de sud a litoralului sa fie declarata zona turistica de interes national, pentru a putea fi concentrate acolo resursele financiare.

"Avem gata strategia pentru dezvoltarea sudului litoralului. Urmeaza ca discutiile pentru inchiderea acestei strategii sa le avem cu autoritatile publice locale din Constanta si din sudul litoralului si dupa aceea sa punem aceasta strategie in dezbaterea publica pentru ca ea va fi parte integranta a Legii turismului", a declarat Elena Udrea, in deschiderea seminarului legat de dezvoltarea turistica a sudului litoralului, potrivit Ziarul Financiar, care citeaza Mediafax.

"Sunt mai multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii de turism in sudul litoralului, de reorganizare a statiunior turistice, avem proiecte pentru activitati de agrement care vor fi in completarea activitatilor turistice, de reabilitare a bazei materiale si vom crea foarte multe oportunitati pentru turisti pe care speram sa-i atragem intr-un numar din ce in ce mai mare (...) Incercam sa aducem infrastructura de utilitati in toate statiunile, incercam sa exploatam turismul speologic in zona Limanu si zona din sudul extrem al judetului Constanta", a declarat Udrea, citata de Newsin.

Aceasta a precizat ca proiectele de dezvoltare a statiunilor din sudul litoralului au in vedere si diversificarea ofertei de agrement pentru turisti, care este deficitara in acest moment.

Astfel, Udrea vrea ca aici sa apara, anul viitor, aqua-parcuri, mai multe centre sportive de petrecere a timpului libera, dar si mai multe parcuri si spatii verzi.

Udrea a mai spus ca strategia de dezvoltarea a sudului litoralului este realizata si ca aceasta va fi supusa in curand dezbaterii publice. Strategia va fi inclusa in legea turismului.

"Este un proiect care va dura mai mult de cinci-sapte luni, cat mai avem pana in mai, dar speram ca incepand din 2010 sa arate altfel sudul litoralului", a precizat Udrea.

Pentru ca toate acestea sa fie posibile, ministrul Turismului a declarat ca va face demersurile pentru ca intreaga zona de sud a litoralului sa fie declarata zona turistica de interes national, fapt care ar insemna si atragerea mai facila a resurselor financiare necesare pentru investitii.

Citește și:
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că preţul unui kilogram de caşcaval nu va ajunge la 100 de lei, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public în contextul scumpirilor din ultima...
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus, joi, 29 septembrie, un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor pe care partidele politice le fac, din banii publici primiţi ca subvenţie, cu presa şi propaganda....