Funeriu a donat sange, Udrea a fost refuzata - vezi de ce

Sambata, 18 Iunie 2011, ora 14:20
7836 citiri
Funeriu a donat sange, Udrea a fost refuzata - vezi de ce
Foto: Arhiva

Mai multi lideri ai PDL s-au inghesuit, sambata, sa doneze sange in cadrul unei campanii organizate de tinerii democrat-liberali bucuresteni.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a donat sange, dupa ce a afirmat ca doreste prin "puterea exemplului sau" sa determine si alte persoane sa faca acest lucru.

Si ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a dorit sa doneze sambata sange, insa nu a reusit, deoarece nu a corespuns tuturor conditiilor impuse donatorilor de sange. Acelasi lucru s-a petrecut si in cazul deputatului PDL, Florian Geanta.

Asistenta medicala Anca S. a explicat, pentru Agerpres, ca donatorii de sange trebuie sa indeplineasca anumite conditii, pentru a putea face acest lucru. "Nu pot dona sange persoanele care au consumat alcool in ultimele 24 de ore sau cele care nu corespund din punct de vedere al greutatii", a afirmat cadrul medical. Cum doamna Udrea nu are probleme cu greutatea, o varianta posibila este ca ministrul Turismului sa fi consumat alcool, in ultimele 24 de ore.

Elena Udrea, pictata in bratele lui Pinalti

Potrivit site-ului Doneazasange.ro, donarea de sange este permisa numai persoanelor in stare de sanatate, intre 18 si 62 de ani, celor care nu au valorile tensiunii arteriale peste 20 mm Hg sau sub 10 mm Hg, femeilor in afara sarcinii sau a lauziei, celor ce nu manifesta stari emotionale exagerate, teama persistenta fata de actul donarii sau o stare de oboseala, nu au consumat alcool sau o masa bogata in grasimi inainte de a se prezenta la recoltare.

Tinerii democrat-liberali au donat sange, sambata, in cadrul campaniei "Doneaza sange. Salveaza vieti!", aflata la cea de-a doua editie. La prima editia a campaniei au putut dona sange aproximativ 70-80 de persoane.

"Au venit foarte multe persoane dornice sa doneze sange, pana la aceasta ora, in jur de 30 de persoane au corespuns conditiilor si au putut sa doneze sange", a mai spus asistenta medicala.

M.M.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Elena Udrea donare sange, #Elena Udrea refuzata donare, #donatie sange pdl , #ministrul Dezvoltarii si Turismului