Nou contract dubios la Ministerul Turismului

Sambata, 31 Octombrie 2009, ora 16:05
2173 citiri
Nou contract dubios la Ministerul Turismului

Elena Udrea, ministrul interimar al Turismului, continua sa faca achizitii de publicitate outdoor fara a publica anuntul pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Ministerul Turismului ii incredinteaza JC Decaux un contract in valoare de circa 100.000 de euro.

Ministerul Turismului achizitioneaza publicitate outdoor la Milano si Roma in noiembrie si decembrie pentru care are alocat un buget de 81.500 de euro fara TVA (97.000 de euro), potrivit unui anunt publicat pe site-ul institutiei. Benficiarul este si de aceasta data firma JC Decaux, un client mai vechi al ministerului, scrie Jurnalul.

Elena Udrea a mai colaborat cu JC Decaux in luna iunie, la Paris, cand a debutat campania turistica de promovare internationala "Romania - the land of choice". Pentru cele 18 panouri inchiriate timp de sapte zile pe Champs Elysees, ministerul a platit JC Decaux 35.880 euro. Contractul incheiat de minister cu JC Decaux pentru panotajul de la Paris a fost unul din subiectele Comisiei de ancheta a cheltuirii banului public de la Ministerul Turismului.

Datele din documentatia de atribuire pentru Roma si Milano par a fi copie la indigo dupa contractul din Paris, sustine sursa citata. Ministerul cumpara servicii pentru publicitate outdoor in Italia cu scopul de a introduce un nou produs turistic: "Vacanta de iarna in Romania". Un alt scop este cel de a "pastra imaginea pozitiva a tarii noastre ca destinatie sigura, unde familiile se simt ca acasa".

Surprinzator este faptul ca perioada de derulare a acestei campanii de publicitate outdoor coincide cu primul si al doilea tur de scrutin al alegerilor prezindentiale din Romania.

Astfel, in perioada 9-22 noiembrie in statiile de metrou din Roma vor putea fi vazute 200 de afise cu principalele atractii turistice ale Romaniei in anotimpul rece, iar in perioada 23 noiembrie-6 decembrie in statiile de metrou din Milano vor fi postate 121 de afise cu aceleasi destinatii.

MT plateste firma pentru inchirierea spatiului, producerea materialului cu un subiect unic, intretinerea posterelor, montarea si demontarea acestora si taxele comunale.

Firma castigatoare trebuie sa creeze un slogan si un concept grafic care sa identifice campania publicitara "Sarbatorile de iarna in Romania". Acestea vor caracteriza intreaga campanie ca element de continuitate si unitate a tuturor instrumentelor folosite. Conceptul este la libera creativitate a firmelor participante, in armonie cu scopul campaniei publicitare.

De asemenea, firma trebuie sa se ocupe si de crearea si realizarea de afisaj la Roma si la Milano, precum si de proiectarea, tiparirea si afisajul panourilor publicitare al caror mesaj trebuie sa fie in masura sa raspunda asteptarilor potentialilor turisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea, #Elena Udrea contracte, #Elena Udrea JC Decaux , #ministrul Dezvoltarii si Turismului