Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nu ma intereseaza rochia Elenei Udrea! (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 18 August 2011, ora 23:34
6273 citiri
Nu ma intereseaza rochia Elenei Udrea! (Opinii)
Foto: Arhiva (RTV)

Dupa cum nu ma intereseaza geanta, chilotii, pantofii si niciun alt accesoriu de imbracaminte, picant sau nu, al Elenei Udrea. Caci fiecare dintre aceste detalii, pe care presa pune cu voluptate lupa, nu are nimic de-a face cu esenta problemei. Iar aceasta este prestatia de ministru a doamnei.

De cateva zile, prin studiourile de televiziune e fierbere mare: cat a costat rochia purtata de ministrul Dezvoltarii intr-o recenta aparitie publica? Sunt stelute Dolce & Gabbana!, au descoperit viglentii jurnalisti. 14 mii de euro! Stelutele sunt, pretul nu e insa corect, ci dupa cum spune Elene Udrea, de 20 de ori mai mic, adica 700 de euro. Tot e mult, enorm pentru un roman obisnuit. Si ce daca?

Elena Udrea a spus de mai multe ori ca nu a intrat saraca in politica, ci cu Mercedes si genti Vuitton. Este o avocata, se zice, de succes, este sotia unui foarte bogat om de afaceri. In aceste conditii, o rochie de 700 de euro, niste pantofi sau o genta de cateva mii euro chiar nu sunt o problema.

Si, apoi, Daciana Sarbu sau Raluca Turcan, de exemplu, nu sunt cu nimic mai prost imbracate decat Elena Udrea. Intelegem ca nici Victor Ponta nu-si cumpara hainele de la Carrefour, Crin Antonescu se tunde la un stilist din Bruxelles, iar daca ne amintim de masinile lui Calin Popescu Tariceanu sau de tablourile lui Adrian Nastase, hainele Elenei Udrea devin derizorii.

Si, apoi, credeti ca Elena Udrea ar fi un ministru mai bun daca ar purta pantofi de o suta de lei si rochii cumparate din pasajul de la Sfantul Gheorghe? Ar fi doar mai putin atacata. Poate ca ar fi o dovada de inteligenta politica sa isi schimbe garderoba, dar ar fi si o imensa ipocrizie.

Asa ca in loc sa-i scotocim dupa etichetele de pe haine si lenjerie, mai bine i-am scotoci doamnei Udrea printre hartii. In primul rand, printre cele care sa arate daca banii cu care-si cumpara hainele sunt curati. Provenienta averii sale si sotului sau este un subiect legitim si de interes public, nu felul in care o cheltuieste. Daca sunt genti si rochii din bani publici ar trebui legata, daca sunt din bani personali si impozitati sa le poarte sanatoase. La fel in cazul tuturor celorlalti politicieni si demnitari romani, cu hainele, masinile si tablourile lor.

Si ar mai trebui scotocit cu mare spor prin hartiile ministerului. Cu mult mai mult decat pretul hainelor pe care le poarta, ma intereseaza ce face Elena Udrea cat timp este imbracata cu ele. Ma intereseaza asadar cum cheltuieste banii publici pe care-i are pe mana. Si, din acest punct de vedere, ministrul are de dat multe explicatii.

Decat sa explice cat costa rochita, mai bine ar explica zi si noapte de ce contractele din cadrul programului Regio, pentru care ministerul a avansat banii, sunt socotite defectuoase de oficialii europeni si de ce organismul de control aflat in subordinea domniei sale nu a descoperit niciuna dintre neregulile reclamate de Bruxelles.

Decat sa explice cat da pe pantofi, Elena Udrea ar trebui sa explice cat din 20% rata de absorbtie a fondurilor europene cu care se lauda reprezinta avansul partii romane si cat atragere efectiva a banilor oferiti de UE. Caci atata timp cat rata reala de absorbtie la nivelul taii este, potrivit sefului CE, sub 4%, nu ma pot astepta la un procent mai mare in cazul Ministerului Dezvoltarii.

Si decat sa ne vorbeasca despre gentile ei, Elena Udrea ar trebui sa ne vorbeasca despre utilitatea stadioanelor in comune locuite de batrani si a bazinelor de inot in sate fara canalizare, lucrari din bani publici cu dedicatie pentru clientela, avizate de Ministerul Dezvoltarii. Si ma mai intereseaza daca Elena Udrea a aflat care sunt tarile UE si care sunt monarhiile europene.

Toate acestea sunt subiecte cu mult mai importante decat garderoba Elenei Udrea, a carei disecare o poate afecta electoral pe doamna ministru, dar este total irelevanta pentru interesul public.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Elena Udrea rochie, #Elena Udrea Dolce Gabbana , #ministrul Dezvoltarii si Turismului
Comentarii
A
Anti virus
rank 5
Pe mine ma intereseaza rochia lui Crin
A
Anti virus
rank 5
Pe unii intereseaza