Numele Elenei Udrea, implicat intr-un dosar de frauda cu bani publici

Marti, 28 Iunie 2011, ora 14:24
5720 citiri

Ioan Andreica, fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a declarat, dupa audierea la DNA intr-un dosar in care e acuzat de trafic de influenta, ca a semnat acele acordari pe bani publici cu stiinta sefei sale de atunci, Elena Udrea.

"Niciodata un secretar de stat nu poate sa semneze fara sa stie ministrul", a declarat Andreica, marti, dupa iesirea de la audierile din sediul DNA, informeaza Antena 3.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Dezvoltarii Regionale, Bogdan Oprea, a respins acuzatiile, spunand ca Ioan Andreica nici macar nu gestiona fondurile europene si ca fiecare are responsabilitatea semnaturii sale.

"In mod cert, in fiecare minister, lucrurile se desfasoara conform organigramei, fiecare raspunde pe ceea ce face. Exista raspundere pe semnatura persoanei respective. Nu pentru fiecare semnatura ne consultam cu ministrul", a spus Oprea.

El a acuzat Antena 3 de o "practica incorecta" pentru faptul ca a dat aceasta stire spunand ca Andreica se ocupa de fonduri europene, in timp ce acesta se ocupa de fapt de infrastructura si nu avea legatura cu asta.

La inceputul lunii iunie, DNA anunta ca Andreica se face vinovat de faptul ca din pozitia de secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului ar fi favorizat mai multi primari, dar si cateva societati comerciale.

Ioan Andreica este urmarit penal de procurorii anticoruptie, alaturi de presedintele CJ Bistrita Nasaud, Liviu Rusu, si unul dintre vicepresedintui, Iancu Luca Mihai, intr-un dosar privind acordarea de fonduri catre primariile unor localitati din judet.

Procurorii DNA au facut, la inceputul lunii iunie, mai multe perchezitii la locuinta fostului secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Ioan Andreica, dar si in birourile presedintelui si unui vicepresedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Liviu Rusu si Iancu Luca Mihai.

Procurorii DNA au ridicat mai multe documente din sediul CJ si au sigilat mai multe birouri.

Fostului secretar de stat Ioan Andreica i-a fost perchezitionata si firma la care este asociat.

Ioan Andreica a demisionat din functia de secretar de stat in MDRT in luna septembrie a anului trecut. Presa a relatat atunci ca plecarea lui Andreica din Ministerul Dezvoltarii ar fi avut loc in urma unor discutii aprinse cu ministrul Elena Udrea, care i-ar fi reprosat ca ar fi distribuit dupa propriile interese si chiar ca ar fi modificat destinatia initiala a unor fonduri pentru lucrari de canalizare si introducerea apei curente.

Fostul secretar de stat ar fi fost acuzat ca ar fi semnat contracte cu unele primarii conduse de membri ai PSD si PNL fara stiinta ministrului. Andreica a negat aceste acuzatii.

L.L.

Citeste si:
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Camera Deputaților a votat marțea trecută, 21 iunie, un proiect de lege prin care se introduce educația sexuală în școli, de la clasa a 8-a, cu acordul scris al părinților. În timpul...
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că salută anunţul liderului de la Casa Albă Joe Biden privind cooperarea energetică dintre România şi SUA, cu 14 milioane de dolari pentru o nouă...