Opinii: Brandul turistic al Romaniei: "frunza verde de albastru"

Sambata, 31 Iulie 2010, ora 08:43
6271 citiri
Opinii: Brandul turistic al Romaniei: "frunza verde de albastru"
Foto.www.financiarul.com

Ne laudam ca in comunism litoralul romanesc era plin de suedeze blonde cu ochi albastri. Mai asteptam putin sa vedem ce succes avem acum cu frunza "verde de albastru".

In trecut, nu prea am avut succes cu "Eterna si fascinanta Romanie". Sa nu mai pomenim "Romania, land of choice", o alta campanie esuata de promovare a plaiurilor mioritice.

Daca as fi intrebat ce punem ca logo al Romaniei, as pune fetele frumoase de pe la noi. Chiar presedintele autoritatii palestiniene spunea de curand ca studentii din tara sa nu pleaca din Romania doar cu o diploma, ci si cu o nevasta frumoasa.

La ce avem in tara, am avea sanse mult mai mari sa atragem turisti daca am pune drept logo cateva donmisoare. Slava Domnului, e de unde! Aici chiar e "Land of choice". Am avea mai mult succes decat cu o frunza copiata de pe Internet care mai costa si multi bani.

Acum cativa ani, cand a venit Myke Tyson cu iahtul pe litoralul nostru, la televizor au fost cateva zile la rand interviuri cu "fetitele" care i-au tinut companie la petrecerea privata si in pat. Chiar era un motiv de mandrie ce merita discutat zile la rand.

Actorii scapatati care na incantau prin filmele din anii '90 vin si ei mereu prin Romania, dornici de aventuri noi alaturi de "folcloriste". Aceleasi "folcloriste" care erau livrate in camera unor arbitri straini, acum mai multi ani, pe la Piatra Neamt, inaintea unui meci de fotbal.

Unii straini pleaca si cu cate o nevasta de pe la noi. Acum cativa ani, marele Van Damme chiar si-a luat si o chelfaneala bonus intr-un club din Bucuresti.

Nici frunza nu ar trebui sa lipseasca din imagine. Ce va fi mai important pentru unii : cand cade frunza. E semnul ca trebuie sa vina in Romania, la "folclor". Atunci sa te tii afluenta de turisti in Romania!

"Gradina Carpatilor" este Valea Prahovei. Cam cu asta ne laudam. Cu autostrazi neterminate sau cu altele terminate pe bucati, la care se fac deja reparatii. Nu am stiut nicodata sa ne vindem imaginea. Pe Vlad Tepes ni l-a inventat un strain, Bram Stoker.

Nu stim sa promovam cum trebuie Maramuresul, Dunarea de la Orsova sau de la Cazane si nici Delta Dunarii.

In locul doamnei Udrea, in lipsa de idei, m-as uita putin in ograda vecinilor bulgari. Are ce invata. Sa ii uram succes cu frunza, sa ramana mereu verde. Nici aceasta frunza nu este originala, asa cum sustinea doamna Udrea. E aceeasi cu a unei companii engleze de transport.

Dar poate mai bine ar fi fara frunza, ca ar veni mai multi turisti. Pe chinezi i-a invitat deja ministrul Turismului, pentru a-si gasi jumatatea sufletului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#brand turistic Romania, #Elena Udrea, #frunza firma transport, #turism Romania , #ministrul Dezvoltarii si Turismului
Comentarii
Poza patriot
patriot
rank 1
Halal...ambasadori ai ROMANICEI! Sa infiintam un club de pipite blonde care sa fie disponibile tuturora din exterior ! Si sefa haremului sa fie BLONDA TUR DE OTEL ! Halal brand! C.u.r.v.a.s.a.r.i.a sa traiasca!