Opinii: O lume nebuna, nebuna, nebuna! De Elena Udrea

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 18 Aprilie 2010, ora 20:16
4231 citiri
Opinii: O lume nebuna, nebuna, nebuna! De Elena Udrea
Foto: Realitatea Tv

"Oare chiar am inebunit cu totii?" Traim intr-o lume nebuna, nebuna, nebuna si trebuie sa ne revenim - asta incerca zilele trecute sa ne spuna, si in acelasi timp sa ne atraga atentia, Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltarii si Turismului a comentat pe blogul personal, in cadrul unei postari in care incerca sa se apere de acuzatia ca fenteaza legea si semneaza contracte "secret de stat", gradul de alienare a jurnalistilor. Si nu numai.

O buna parte din Romania de astazi pare a fi, in ochii Elenei Udrea, innebunita, zapacita si, cu siguranta, calare pe un drum gresit. In plus, aceeasi majoritate innebunita, scindata si alienata ii acorda mult prea multa atentie. Atentie care, incearca sa ne explice doamna ministru, nu ar fi fost niciodata indreptata catre un minister din cadrul Guvernului, daca numele domniei sale nu s-ar fi identificat cu aceasta institutie.

Sa ne desprindem de rautatea cu care este atacat ministrul Elena Udrea. Sa presupunem, in acelasi timp, de dragul ministerului Dezvoltarii si Turismului, ca toate articolele pe care le indica Elena Udrea ca fiind false si inchipuite nu sunt decat niste atacuri murdare ale unor minti imbolnavite, mancate de rautate, innebunite si turbate de furie.

Sa ne prefacem ca nu vedem si nu ne intrebam de ce, daca documentul incriminatoriu creeaza un subiect care nu exista si care a fost doar inventat de presa, daca documentul era postat pe site-ul ministerului de doi ani de zile, deci, de ce a considerat Elena Udrea sa il scoata de pagina oficiala a institutiei? Sa presupunem insa ca si aceasta mutare a ministrului Dezvoltarii si Turismului este doar un gest onorabil, fara nimic condamnabil si plin doar de bune intentii.

Din toata reactia ministrului sa ramanem, tot de dragul unei discutii asezate si plina de bune intentii, doar cu mirarea Elenei Udrea in fata unei lumi innebunite de ura si rautate. Si sa incercam sa ne-o explicam. De ce? De ce au ajuns atat de multi oameni sa o critice, de ce atat de multi jurnalisti lovesc innebuniti si plini de ura in doamna ministru, de ce atat colegi politicieni de-ai dansei o ataca atat de frecvent si de dur pe Elena Udrea? Poate ca doamna ministru nu si-a pus niciodata aceasta intrebare. Poate ca si-a pus-o, dar refuza sa isi dea un raspuns sincer. Poate ca nu o intereseaza, dar in cazul asta suntem obligati sa ii dam o idee a fondului problemei.

Oare ce anume irita pe toata lumea in atitudinea Elenei Udrea? Sa fie de exemplu ipocrizia dansei? Sa fie sentimentul ca este o femeie care a pus mana pe foarte multa putere fara sa demonstreze ca o merita, fara sa convinga pe nimeni ca a dobandit-o in urma unei munci sustinute si organizate? Sa fie oare discrepanta uriasa intre comportamentul, tinuta, discursul doamnei Elena Udrea si standardele la care se presupune a se ridica un demnitar de talia pe care dansa vrea sa si-o impuna?

Oare care ar mai putea fi motivele isteriei si nebuniei pe care ministrul, promotor al culorilor violete, le-a declansat in randul romanilor? Sa fie faptul ca cei mai multi inghit greu si inteleg si mai greu cum a putut o femeie de varsta, pregatirea si cultura sa sa acceada la asemenea functii in stat, neavand nici macar contributii in politica ce ar fi putut-o recomanda, cu exceptia catorva demonstratii practice de gradinarit, dat cu sapa si lopata, tricotat si coafat? Nu se stie.

Cert e ca Elena Udrea a reusit performanta extraordinara de a convinge pe aproape toata lumea ca nu merita nimic din tot ceea ce a primit si detine. Cu aceeasi bunavointa, Elena Udrea ar trebuie sa fie instiintata de un alt adevar care ar putea sa ii bulverseze viata. Ministrului Dezvoltarii si Turismului ar trebui sa ii fie adus la cunostinta faptul ca turismul romanesc nu isi va reveni curand, cel putin nu in timpul vietii domniei sale, iar din acest motiv s-ar putea ca dansa sa nu se mai poata gandi si ingriji niciodata de viata sa personala.

O tragedie intr-adevar colosala, daca ar fi sa ne luam dupa cea mai recenta promisiune a Elenei Udrea, aceea ca pana in momentul in care turismul romanesc nu isi va reveni, ea isi va trece in paranteze viata personala si se va dedica in totalitate lucrurilor pe care le are de facut in minister. Aceasta dedicatie suna deja mai degraba ca o amenintare, decat ca o promisiune care sa ne linisteasca.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Elena Udrea lume nebuna, #Udrea presa articole, #Minister Dezvoltarii Turismului Udrea , #ministrul Dezvoltarii si Turismului