Editorial: Ponta o scoate pe Udrea de pe piata tricotajelor

Duminica, 28 August 2011, ora 19:00
6072 citiri
Editorial: Ponta o scoate pe Udrea de pe piata tricotajelor
Foto: dinromania.com

Cum cel mai mare dusman al barbatilor din fruntea USL este Elena Udrea, ce si-au spus ei? Pentru a deveni clar pentru fiecare roman ca doamna ministru nu e doar frumoasa si blonda, ci si incompetenta, natiunea trebuie sa afle ca turismul, un domeniu pe care Udrea a promis ca-l pune sa faca bani, continua sa demonstreze incapacitatea guvernantilor de a aduce prosperitate si romanilor care nu sunt demnitari.

Zis si facut! Se incheie un nou sezon estival, deci lui Victor Ponta i s-au cumparat andrele si a fost trimis sa purceada spre inima poporului cu un palc de sosete tricotate.

Doamna Udrea a bagat de seama ca i-a furat meseria, prin urmare a iesit la rampa sughitand de ras: astia fac reforma, care au privatizat hotelurile prin frauda, nu au pus conditii de investitii si au naruit turismul balnear? Astea sunt povesti, in schimb eu, Puterea, am de gand sa reduc TVA la 9 la suta pentru alimentatia din turism, numai sa ma lase domnul Boc, acuma face calculele - pana acum ce ati pazit?

Asa ca romanii au aflat ca nu sunt tampiti, de vreme ce reprezentantii lor, si cei aflati la Putere, dar si cei din Opozitie, se pricep. Adica dupa ce a relansat Udrea in toata lumea Gradina Carpatilor, adversarii vor sa contribuie cu reduceri fiscale, mii de kilometri de autostrada, multe piscine, Radu Mazare si lipsa constrangerilor. Mazare care are solutii memorabile, insa a lasat Cazinoul, una dintre emblemele Litoralului, sa ajunga pe punctul de a se prabusi - aici ii dau dreptate doamnei Udrea.

In realitate, asistam la inca o etapa a olimpiadei nationale de dat din gura, iar cel mai bun exemplu este mizeria de pe Litoral. Despre ea se vorbeste din perioada ministrului Dan Matei Aghaton, care n-a reusit sa impuna administratorilor de plaje sa le mentina curate sub amenintarea unor sanctiuni usturatoare. Cativa ani de pumni in cap i-ar fi fortat sa se adapteze legii si acum n-am mai fi avut aceasta problema.

Nici urmasii lui Ahathon n-au fost mai breji. Cine intra pe plajele romanesti dupa ora 16:00 nu are unde pune cearceaful de mucuri de tigara. Pe la 19:00, copiii manuiesc niste ustensile de curatat, insa o fac in dorul lelii si strang abia jumatate din mucuri, asa ca dimineata, turistii scurma nisipul incercand sa ingroape ce fumasera in ziua precedenta. Sau poate ca vin noaptea bulgarii si descarca chistoace de BT-uri (pentru cei mai tineri, BT era o marca de tigari de la sud de Dunare, tigari foarte populare).

Ca sa-i vare Elenei Udrea andrelele in ochi, Ponta putea sa faca altceva. Sa incarce presa in cateva microbuze si sa descinda la Plaja "Debarcader" din Eforie Nord. Sau in Padis, un taram pe cat de minunat, pe atat de sufocat de gunoaie.

Nu e treaba unui ministru sa stranga urmele nesimtirii turistilor (televiziunile care fac reportaje nu descopera niciodata vreun vinovat, toti cei intrebati ce parere au despre mizerie sustin ca ei nu arunca pe jos). Insa in materie de legiferare, nu are nicio scuza.

Si atata vreme cat la doi metri de terase zac mormane de resturi alimentare, bucuria cainilor vagabonzi si a roiurilor de muste, degeaba scazi TVA-ul sau lasi oamenii sa fumeze in cluburi diverse chestiuni.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Elena Udrea litoral, #reforma administratie litoral , #ministrul Dezvoltarii si Turismului