Presa austriaca despre noul logo turistic al Romaniei: Dracula, mai bun decat frunza

Miercuri, 04 August 2010, ora 17:56
1949 citiri
Presa austriaca despre noul logo turistic al Romaniei: Dracula, mai bun decat frunza

Frunza Elenei Udrea a ajuns si in presa din Austria, care considera ca investitia de 900.000 de euro facuta de statul roman pentru achizitionarea unui logo turistic aparent "furat" este gresita.

In opinia lui Michael Brandtner, consultant de marketing strategic si publicist, care semneaza un articol in cotidianul austriac Wirtschaftsblatt, Romania nu are atat o problema cu logo-ul ei turistic, cat cu cu brandul de tara, informeaza Deutsche Welle.

Brandul turistic al Romaniei - vezi de unde a luat Udrea frunza din logo

Brandtner spune ca brandul nu este clar definit si pozitionat pe piata turistica internationala, precizand ca nu doar Romania se afla in aceasta situatie, ci si alte destinatii de vacanta din lume.

"Sloganul 'Explore the Carphatian garden' nu ajuta cu nimic la formarea unui brand puternic de tara, de vreme ce Carpatii insisi reprezinta un detaliu destul de neclar in mintile potentialilor clienti. E ca si cum ai construi o casa pe nisip", scrie expertul austriac.

Elena Udrea cere explicatii firmei care a facut logo-ul cu frunza

Brandtner considera ca un slogan de genul "descoperiti tara lui Dracula" ar putea starni interesul multor potentiali vizitatori ai Romaniei.

"Sloganul 'Descoperiti tara lui Dracula' ar putea crea in mintea posibililor turisti o imagine clara despre Romania si ar ajuta la consolidarea brand-ului de tara", mai scrie Wirtschaftsblatt.

Austriacul mai spune ca orice brand puternic de tara este sustinut de o imagine cheie si considera ca Romania a fost neinspirata cand a ales sa fie asociata cu o frunza.

Nici lui Basescu nu-i place frunza Elenei Udrea

"Cand vedeti piramidele va ganditi la Egipt. Cand vedeti o imagine cu Turnul Eiffel, automat va ganditi la Paris. Tower Bridge-ul duce imediat cu gandul la Londra, iar Statuia Libertatii cu gandul la New York. Cam cati bani are Romania de gand sa investeasca pentru a fi asociata cu o frunza verde?", se intreaba Brandtner.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#brand turistic Romania frunza, #brand logo turistic Romania , #ministrul Dezvoltarii si Turismului
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
"Adam si femeia lui erau amandoi goi si nu se rusinau"... "Sarpele insa era cel mai siret dintre toate fiarele de pe pamant..."...