Procesul dintre Elena Udrea si Olguta Vasilescu a inceput cu o amanare

Marti, 08 Iunie 2010, ora 15:08
909 citiri
Procesul dintre Elena Udrea si Olguta Vasilescu a inceput cu o amanare

Judecatoria Sectorului 5 a amanat, marti, pentru 29 iulie, procesul in care Elena Udrea a dat-o in judecata pe Lia Olguta Vasilescu, pentru afirmatiile acesteia legate de arestarea lui Antonie Solomon, dupa ce senatorul PSD a transmis instantei o cerere in care solicita amanarea, pentru lipsa de aparare.

Elena Udrea o acuza pe Olguta Vasilescu de afirmatii defaimatoare la adresa sa si cere daune de 100.000 de lei, suma care va merge la o fundatie pentru drepturile ziaristilor.

"Din cauza unor acuzatii extrem de grave formulate in mass-media de Olguta Vasilescu la adresa mea, acuzatii care nu au niciun fundament real, dar care mi-au adus importante prejudicii morale, am depus la Judecatoria Sectorului 5 o cerere de chemare in judecata a acesteia.

Atat in cadrul emisiunii "Realitatea zilei", difuzata de postul de televiziune Realitatea TV in seara zilei de 3 martie, cat si pe data de 4 martie, in emisiunea "Sinteza zilei" difuzata de postul Antena 3, parata Olguta Vasilescu a facut o serie de afirmatii mincinoase si denigratoare cu privire la o presupusa legatura a subsemnatei cu arestarea primarului Craiovei", se arata intr-un comunicat al ministrului Dezvoltarii si Turismului.

Udrea spune ca mai multe publicatii au preluat afirmatia senatoarei ca ar avea legatura cu arestarea lui Antonie Solomon, in ciuda faptului ca aceasta nu a putut proba acuzatiile.

"Desi recunoaste neechivoc ca afirmatiile sale sunt bazate pe zvonuri, parata nu poate proba nici macar existenta acelor zvonuri. De altfel, nu pot exista asemenea probe deoarece, asa cum am mai afirmat, nu am nicio legatura cu arestarea primarului Craiovei, dupa cum nu am nicio legatura cu vreuna dintre firmele cu interese de afaceri in respectiva zona", mai arata comunicatul.

Daune de 100.000 de lei

Elena Udrea mai informeaza ca a cerut instantei sa o oblige pe senatoare sa plateasca despagubiri civile de 100.000 de lei, pentru prejudiciul moral pe care aceasta i l-a adus, si a cerut totodata ca ea sa publice pe propria cheltuiala, in trei ziare cu acoperire nationala, hotararea judecatoreasca pronuntata.

Ministrul mai arata ca, "avand in vedere informatiile nereale vehiculate in mod constant prin intermediul presei", informatii care i-au adus importante prejudicii morale, a decis sa sprijine infiintarea unei fundatii care sa militeze "pentru independenta editoriala a jurnalistilor in raport cu patronii trusturilor de presa si pentru profesionalism in mass-media din Romania".

"Suma de 100.000 de lei pe care o pretind drept despagubire pentru prejudiciile morale produse prin acuzatiile mincinoase formulate la adresa mea de Olguta Vasilescu pe mai multe posturi de televiziune va fi donata acestei fundatii pentru indeplinirea obiectivelor sale. Asa cum am anuntat, voi da in judecata pe oricine incearca sa imi afecteze onoarea si reputatia prin intermediul mass-media, iar sumele pe care le voi solicita cu titlu de despagubire vor fi folosite in acelasi scop", mai precizeaza Elena Udrea.

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a declarat in luna martie ca Antonie Solomon ar fi fost retinut de procurorii DNA dupa ce ar fi scos de pe piata din Craiova firma de constructii a Elenei Udrea. Udrea a negat ca ar avea o firma de constructii si a anuntat ca o va da in judecata pe Vasilescu.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...
Comentarii
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
udrea draga..sa te pregatesti..eu sunt pe duca..nu te mai certa cu POPORUL ROMAN