Promovarea Romaniei in strainatate costa 3,2 milioane de euro

Joi, 14 Mai 2009, ora 14:02

   

Promovarea Romaniei in strainatate costa 3,2 milioane de euro
Ministerul Turismului (MT) foloseste aproximativ 40% din bugetul de promovare a Romaniei, respectiv circa 3,2 milioane euro, pentru a face cunoscuta tara noastra turistilor straini, a declarat, joi, ministrul de resort Elena Udrea.

"Bugetul de promovare a Romaniei alocat de Ministerul Turismului este de aproximativ 10 milioane de euro, insa doua milioane de euro am pierdut deja intr-un proces mai vechi. Astfel, pentru promovarea efectiva a Romaniei ca destinatie turistica mai avem circa opt milioane de euro", a declarat Elena Udrea.

Ministrul Turismului a adaugat ca, in conditiile in care Grecia are un buget de promovare de 75 milioane de euro, iar Spania de 450 milioane de euro, banii alocati promovarii tarii noastre nu sunt deloc multi.

Pentru realizarea brandului turistic national, Romania are alocate fonduri europene de doua milioane de euro, prin Programul Operational Regional.

De asemenea, alte 73 milioane de euro urmeaza sa primim, pana in 2013, de la UE pentru promovarea brandului turistic al Romaniei.

Ministerul Turismului (MT) a anuntat, in 5 mai, ca a primit oferte pentru realizarea brandului turitic al Romaniei de la 13 companii din Marea Britanie, SUA, Austria, Suedia, Danemarca, Italia, Germania, Portugalia si Romania si urmeaza sa se treaca la analizarea ofertelor.
Sursa: rNews

Articol citit de 932 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DISNEY LAND
rank 1
EJECT !!!MUMA PĂDURII
Dragă Nuti ,Grecia si Spania nu mai are nevoie de promovare in turism .Este ca si cum ai promova vinul francez sau berea germană .Si să mai stii că-n Spania banii alocati turismului nu merg in campania electorală a lui Zapatero sau Aznar.Tu dragă nu ai sosele ,căi ferate, aeroporturi,cum să vină străinii să vadă ce tară si ministră frumoasă avem .
Lou Cypher
rank 1
zzz
"grecia si Spania nu mai" AU "nevoie de promovare..."
Kardan Svensson
rank 1
Doamna marmida spartã...
.. isi dã cu pãrerea sau cu sanii in presã??? Pãi, aceastã caricaturã de femeie, STIE oare cã NU ARE CE sã promoveze????
Drumurile noastre, aratã ca "la 1800"-primãvara, dupã dezghetz... In locul drumurilor, s-au fãcut "angajamente si cuvantãri spumoase", cãile ferate romane.... sã te fereascã Doamne-Doamne de ele!
Stiti dumneavoastrã, cate s-au fãcut pentru promovarea imaginii Romaniei in Suedia, Norvegia, Finlanda si Danemarca ?????? - ZEROOOOOOO !!!!!
Din aceste tãri, in "epoca de aur" veneau peste 160 de curse charter -ANUAL, in Romania!!!!
Cate vin acum ?... Mi-e jenã sã vã scriu rãspunsul!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor