Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Revista presei: Udrea se lauda cu "relatiile bune" pe care le are cu liderii locali PSD

Joi, 25 August 2011, ora 08:49
1821 citiri
Revista presei: Udrea se lauda cu "relatiile bune" pe care le are cu liderii locali PSD
Foto: Arhiva

Femeile din PDL se afla, joi, pe prima pagina a ziarelor din presa centrala. Ministrul Turismului, Elena Udrea, lauda relatiile pe care le are cu liderii locali din PSD, dar raspunde si acuzatiilor facute de liderul social-democratilor, Victor Ponta, potrivit caruia sefa PDL Bucuresti imparte banii aflati la dispozitia MDTR pe criterii de apartenenta politica.

Pe de alta parte, senatoarea Mihaela Popa ia in calcul ipoteza unei candidaturi la Primaria Iasi, iar Mioara Mantale, fost prefect al Capitalei, a fost numita de catre premierul Emil Boc consul general si sef al Consulatului General al Romaniei in Franta, la Strasbourg.

Dupa ce liderul PSD, Victor Ponta, a acuzat-o pe Elena Udrea ca este "substantiv comun pentru spaga", vine si replica pedelistei. Subiectul este dezbatut pe larg de jurnalistii de la Adevarul, intr-un articol titrat "Udrea se lauda cu 'relatiile bune' pe care le are cu liderii locali PSD".

Tot ministrul Turismului tine prima pagina si a cotidianului Romania Libera, dupa ce a declarat ca "Nici nu merita sa vorbesc de Ponta". Tot despre femeile din PDL scrie si Puterea in editia de joi. PDL ar putea sa o trimita pe senatoarea Mihaela Pop in cursa pentru Primaria Iasi sau sau chiar de sef al Consiliului Judetean Iasi, la alegerile locale din 2012. "PDL incearca si cu o femeie" este titlul pe care il dau jurnalistii, facand referire la controversatul slogan din 2008 al Codrutei Arvinte, candidat PRM la presedentia Consiliului Judetean Bacau.

In alta ordine de idei, "Mioara Mantale a fost numita consul general la Strasbourg", scriu jurnalistii de la Evenimentul Zilei.

Adevarul: Udrea se lauda cu 'relatiile bune' pe care le are cu liderii locali PSD

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, crede ca presedintele PSD, Victor Ponta, este "enervat la culme" de "relatia buna" pe care ea o are cu lideri locali ai social-democratilor, ceea ce ar justifica acuzatiile pe care i le aduce privind alocarea banilor de investitii pe criterii politice.

"Ponta a spus ca numele meu este sinonim cu banii pentru investitii alocati pe criterii politice. Este altceva. Este o minciuna sau o prostie pe care eu o demontez cu documente in orice moment. Ponta nu a prezentat niciodata vreo dovada ca asa ar fi, in timp ce eu vizitez egal localitati cu primari de la toate partidele si finantez investitii oriunde sunt necesare. Cred ca tocmai faptul ca am o relatie buna cu multi lideri locali ai PSD il enerveaza la culme pe Ponta", a afirmat Elena Udrea, citata de Adevarul.

Romania Libera: Elena Udrea - Nici nu merita sa vorbesc de Ponta

Afirmatia vicepresedintelui democrat-liberal a venit dupa ce, in urma cu o saptamana, Ponta a spus ca Udrea este "substantiv comun pentru spaga", subliniind ca judetele conduse de liderii PDL sunt favorizate la alocarea de fonduri.

"Domnul Ponta face acuzatii pe care nu le poate demonstra. Eu am mai spus ca sprijin pe toti primarii care isi fac treaba", a mai spus Elena Udrea, relateaza Romania Libera.

Puterea: PDL incearca si cu o femeie

PDL ar putea trimite o femeie in cursa pentru Primaria Iasi, scriu jurnalistii de la Puterea.

Lidera organizatiei iesene a democrat-liberalilor, senatoarea Mihaela Popa, a declarat, miercuri, ca ia in calcul o candidatura pentru functia de primar al municipiului sau chiar de sef al Consiliului Judetean Iasi, la alegerile locale din 2012.

"Ma gandesc sa candidez la CJ sau la primarie. Iasiul are nevoie de accesarea unor fonduri europene. Iasiul are la dispozitie 110 milioane de euro. Am expertiza si experienta, mai ales in accesarea fondurilor europene. Nu pot sa stau deoparte si sa vad cum Suceava sau Arad acceseaza fonduri europene, iar Iasiul nu", a afirmat Popa.

Evenimentul Zilei: Mioara Mantale a fost numita consul general la Strasbourg

Mioara Mantale, fost prefect al Capitalei, a fost numita de catre premierul Emil Boc consul general si sef al Consulatului General al Romaniei in Franta, la Strasbourg.

Executivul a decis si rechemarea lui Marcel Alexandru al carui mandat de consul general la Strasbourg s-a incheiat, scrie Evenimentul Zilei.

Mioara Mantale a demisionat in aprilie din postul de inspector guvernamental, pe care il ocupa din vara anului trecut, dupa ce fusese eliberata din postul de subprefect al Capitalei.

Aceasta a detinut functia de subprefect din 2007 si pana in vara lui 2009, and Executivul a decis reducerea numarului subprefectilor in Bucuresti de la doi la trei.

Mantale a ocupat si functia de prefect al Capitalei in perioada 2005-2007. In august 2007, aceasta a fost trecuta pe un post de subprefect.

D.R.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Elena Udrea Ponta, #udrea numitor comun spaga, #Mioara Mantale consul Strasbourg , #ministrul Dezvoltarii si Turismului