Sacrificiile Elenei Udrea si ale lui Emil Boc, batjocorite de romani (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 11 Iulie 2011, ora 12:52
6732 citiri
Sacrificiile Elenei Udrea si ale lui Emil Boc, batjocorite de romani (Opinii)
Foto: meme.ro

"Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita", a spus Elena Udrea despre corul huiduielilor indreptate impotriva domniei sale la gala organizata pentru Lucian Bute. Zau daca merita doamna ministru un astfel de tratament.

Cum s-a zbatut ministrul nostru al Dezvoltarii Regionale si Turismului sa faca rost de bani, sa caute organizatori privati gata sa primeasca o pleasca de peste 2 milioane de euro de la statul roman si cum s-a ocupat domnia sa de promovarea tarii noastre prin simbolul ei magnific - frunza plagiata.

Drept rasplata, ce a primit omul-suflet al evenimentului sportiv al anului? Zeci de mii de huiduieli, la unison, din partea spectatorilor care tocmai savurau gustul placut al victoriei unui roman si titlul de campion pastrat printr-un K.O. Cand am auzit ce replica a dat Elena Udrea strigatului de dezaprobare al salii, "fapta buna pedepsita de romani", am fost curios sa stiu daca ministrul Dezvoltarii si Turismului a indraznit sa se intrebe de ce o uraste lumea atat de mult, incat nici macar intr-un cadru oficial, intr-un moment unic, de o bucurie sincera si exploziva, sa nu rateze ocazia de a sanctiona o prezenta dezagreabila.

Nu stiu daca ministrul Dezvoltarii si Turismului detine o asemenea capacitate de introspectie, dar cred ca este prioritatea zero care ar trebui sa-i coordoneze existenta - sa incerce sa afle de ce, cum si de cand este urata si dispretuita intr-atat de mult de catre romani.

De altfel, nu este pentru prima oara cand Elena Udrea este huiduita in public. Daca pana acum pensionarii si bugetarii disponibilizati formau randurile celor care strigau impotriva ministresei, sambata aproape 10.000 de romani reprezentanti ai clasei de mijloc i-au urlat in fata Elenei Udrea.

Emil Boc este un invatat al acestui sport sangeros practicat cu mult cinism si curaj de catre membrii Executivului sau ai partidului principal de guvernare - PDL: a primit cele mai multe injuraturi, huiduieli, oua, bulgari de zapada, rosii si tone de strigate isterice.

Daca pana acum la Emil Boc injuraturile si huiduielile erau relativ usor de explicat - oamenii trebuie sa isi gaseasca intotdeauna vinovatul principal pentru viata tot mai proasta pe care o duc - in cazul Elenei Udrea este ceva cu totul nou. Huiduielile de la Romexpo dedicate ministrului Elena Udrea simbolizeaza o ura apriori a romanilor fata de aceasta persoana.

Pana la urma, toti cei peste 9.000 de spectatori ar fi trebuit sa aiba mai degraba un cuvant de bine de spus ministrului, nicidecum sa il huiduie. Cum necum, Elena Udrea a facut posibila aceasta gala la Bucuresti. Macar si pentru acest fapt, numele ei ar fi putut sa fie iertat in acea seara, chit ca de luni si-ar fi recapatat faima negativa. Da, poate ar fi fost mai bine ca un grup de investitori privati sa-l aduca pe Bute in Romania sa boxeze, poate ca Elena Udrea nu ar fi trebuit sa dea cele doua milioane de euro direct in contul firmei private a lui Rudel Obreja. E ok insa si asa.

Pana la urma acest meci a fost mai mult decat un eveniment sportiv, a fost un fenomen care s-a vrut sa aiba impact atat de plan intern, cat si pe plan extern. Sa loveasca si electoral si din toate punctele posibile. Nimic condamnabil in sine. Bucuria simpla si sentimentul mandriei de a fi roman, atat de rare altfel, pe care am putea presupune ca le-au adus performanta sportiva a lui Lucian Bute, ar trebui sa fi fost de ajuns pentru ca prezenta Elenei Udrea sa nu provoace huiduieli si de-ar fi fost ca Bute s-o elogieze.

Desi intr-o cu totul alta situatie, la fel se poate vorbi si despre Emil Boc. Prezenta publica a premierului a depasit pragul in care ea putea fi analizata si cantarita. Astfel, simpla aparitie in public a lui Emil Boc, dincolo de ratiune, de motive si inteligenta, poate starni rasul sau provoca isterii nesfarsite. Aceasta primire ostila de care au ajuns sa se bucure este poate si rodul ingamfarii lor fara margini, tupeului si arogantei cu care sfideaza opinia publica, mai ales dupa ce au adoptat masurile de austeritate.

Problema lor este ca in loc sa isi "toarne cenusa in cap", sa plece ochii si sa isi ceara iertare pentru raul provocat, obraznicia lor maxima este ca le raspund celor care, impinsi de foame, de dureri si nevoi, au renuntat la orice piedici si au ales sa-i strige numele pe strazi. Si totul pleaca de la o simpla idee inteleasa prost. Si/sau pe dos. Si anume: ei ne vor face binele impotriva vointei noastre, ne vor trage prin reforme si modernizare chiar si de-ar fi ca noi sa ne opunem.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Lucian Bute meci Romania, #Bute Elena Udrea huiduieli, #Udrea Boc huiduieli injuraturi , #ministrul Dezvoltarii si Turismului