Scalambaiala sfidatoare a Elenei Udrea (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 13:07
13202 citiri
Scalambaiala sfidatoare a Elenei Udrea (Opinii)

Margaret Thatcher nu a incercat niciodata sa fie provocatoare, nu a pozat niciodata in reviste glossy (parca asa se numesc, nu?), nu a facut parada modei, nu s-a dus la inundatii in balerini albi, dar a avut viziune, forta, cultura si caracter, de aceea a ajuns premier al Marii Britanii si de aceea a guvernat regatul atatia ani.

Asa ca scalambaiala pe care o incearca Elena Udrea in revista TABU este nu numai ridicola, ci de-a dreptul insolenta, insa cat se poate de edificatoare pentru stofa din care e facuta ministreasa noastra.

Elena Udrea a pozat, cu mare placere dupa cum se vede, in "rolul" a cinci femei celebre: Cleopatra, regina Egiptului, Eva Peron, sotia presedintelui argentinian Juan Peron, Jackie Kennedy, Prima Doamna a Americii, Margaret Thatcher, prima femeie prim-ministru din Europa, si Madonna, regina muzicii pop. Tema de luna aceasta a TABU este, de altfel, "O lume a femeilor puternice".

Si bineinteles ca Elena Udrea nu s-a multumit sa pozeze, ci a si rostit: "In Romania ramane de dus pana la sfarsit aceasta provocare: sa avem o femeie presedinte sau prim-ministru. Cred ca momentul nu e foarte departe, in ciuda unei societati inca misogine".

Daca principala modalitate de castigare a puterii va fi poza provocatoare, ma tem ca, in pofida a ceea ce crede d-na Udrea, momentul in care o femeie va ajunge premier sau presedinte este foarte, foarte departe. Iar o femeie care socoteste ca aceasta este calea de a se impune in politica nici macar nu merita sa ajunga intr-o asemenea pozitie.

Este problema d-nei Udrea ce se viseaza si ar fi chiar bine sa-si fi ales un model politic atat de inalt precum "doamna de fier" a Marii Britanii, cu conditia sa fi si inteles ceva din el, ceea ce nu pare. Si daca Elena Udrea ar fi doar sotia blonda a lui Dorin Cocos n-ar fi niciun bai sa pozeze pe unde vrea si cum vrea, si pentru Tabu, si pentru Playboy.

Dar d-na Udrea este ministru in Cabinetul Romaniei. Are pe mana niste sume ametitoare, despre care presa germana comenta dintr-un bun inceput ca nu le merita, insotindu-si comentariul tot cu o poza provocatoare a Elenei Udrea. Din partea unui ministru, in iesirile publice ale unui ministru nu avem de vazut si auzit decat lucururi care tin de guvernare si interesul public. Un ministru al cabinetului, un demnitar al statului roman, un reprezentant al statului roman are obligatia sa se comporte cuviincios, decent si sa aiba retineri majore in privinta prestatiilor sale extraprofesionale. Pornirile de starleta sunt cel putin inadecvate.

Ce a vrut sa demonstreze d-na Udrea prin pictorialul din Tabu? Ca arata bine? Da, arata foarte bine, cu amendamentul ca mi-ar fi placut sa vad pozele inainte de a fi trecute prin photoshop. Ca are ambitii mari? Stiam. Ca au existat femei celebre? Chiar mai multe decat cele 5 si, cu exceptia d-nei Thatcher, chiar mai valoroase.

A incercat sa provoace din nou un scandal? Evident, pentru ca a invatat sa faca din scandalurile care au insotit-o un avantaj, pe care-l exploateaza pragmatic. Stia foarte bine ca va starni o furtuna si a vrut sa o starneasca pentru ca acesta este modul ei de a-si face campanie si imagine. A vrut sa transmita ca poate fi ceea ce vrea ea sa fie si ca nu are limite. A vrut sa provoace misoginii? A provocat doar bunul simt. Cata aroganta iti trebuie sa te asociezi cu Margaret Thatcher sau Jackie Kennedy?

Pictorialul din TABU este nimic mai mult decat o manifestare de tupeu si o sfidare la adresa celor care ii platesc d-nei ministru salariul si care nu poze frumoase, ci competenta si eficienta asteapta de la ea. Ministrul Dezvoltarii din Polonia, tot o doamna blonda, nu a avut timp de pictoriale pentru ca a accesat fondurile europene 100%. Pana la ultimul banut. D-na Udrea, visand la Evita Peron si Cleopatra, nu stiu exact cu ce procent real se lauda, dar cum totalul Romaniei de 3,7%, nu poate fi decat unul jalnic. Si probabil ca visurile la Madonna au impiedicat-o sa vada cate dintre contractele pe bani europeni, incheiate de autoritatile locale si pentru care Ministerul Dezvoltarii a platit avansul, erau viciate, daca nu chiar fraudate.

Dar daca tot viseaza la femei celebre, i-as sugera d-nei Udrea ca pentru urmatorul pictorial sa o ia un calcul si pe Cicciolina si sa o lase in pace pe d-na Thatcher, ca nu-i de nasul ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Elena Udrea TABU, #Elena Udrea pictorial, #Udrea pictorial sexy , #ministrul Dezvoltarii si Turismului