Udrea a retras fondurile pentru dezvoltarea domeniului schiabil din Parang

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 09:38
2851 citiri
Udrea a retras fondurile pentru dezvoltarea domeniului schiabil din Parang

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea a dispus retragerea a nu mai putin de 5 milioane de lei din cele 7 milioane de lei alocate anul acesta investitiei destinate dezvoltarii turismului in masivul Parang.

Si asta dupa ce la inceputul anului ministrul Elena Udrea anunta ca in muntii Parang se va face cel mai mare domeniu schiabil din Europa de sud-est.

Astfel, potrivit Ordinului 2256/5.10.2010 privind finantarea proiectelor de investitii in turism a fost diminuat bugetul de la 7.000 mii lei la 2.000 mii lei a obiectivului "Executie lucrari de constructii la obiectivul Dezvoltarea domeniului Schiabil in zona turistica Parang".

Autoritatile locale de la Petrosani au fost deja anuntate de reprezentantii ministerului de reducerea bugetului si de faptul ca li se mai aloca doar 2.000 mii de lei, banii fiindu-le transferati doar in baza "situatiei reale a evolutiei contractului cu situatia de plata (facturi) aferenta".

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi sustine ca motivatia pentru care s-a decis retragerea fondurilor destinate anul acesta este legata de faptul ca nu se puteau cheltui banii pana la sfarsitul anului.

"Nu reuseam sa cheltuim banii pana la sfarsitul anului deoarece am finalizat tarziu procedurile de demarare a lucrarilor. Era ultima rectificare pe anul acesta si atunci cei de la Minister au decis ca banii care noi nu ii puteam cheltui sa ii foloseasca in alta parte", a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

In ceea ce priveste suma de 2.000 de mii de lei, care a ramas in cont, primarul Tiberiu Iacob Ridzi sustine ca va fi cheltuita pentru amenajarea primelor partii si a unei instalatii de transport pe cablu.

Dezvoltarea Domeniului Schiabil in masivul Parang este un proiect amplu, cu executie multianuala, in valoare de 68 de milioane de euro, bani urmand a fi asigurati de minister si prin accesarea de fonduri europene si se intinde pe o durta de patru ani.

Licitatia pentru constructia instalatiilor din Parang a fost adjudecata de firmele Krantz Eurocenter din Pitesti, Doppelmayr Austria si Acomin Deva iar la inceputul lunii septembriea autoritatile locale au semnat ordinul de incepera lucrarilor.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Udrea Parang statiune schi , #ministrul Dezvoltarii si Turismului