Udrea a scos de pe site documentul despre secretizarea contractelor

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 15:08
1071 citiri
Udrea a scos de pe site documentul despre secretizarea contractelor

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a retras de pe site-ul institutiei documentul prin se propunea ca unele contracte de achizitii publice sa nu respecte legea iar altele sa intre la categoria "secret de stat".

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Elena Udrea precizeaza ca acel document a fost postat pe site in februarie 2008, inainte ca Udrea sa preia si conducerea Ministerului Dezvoltarii si ca, oricum, nemaifiind de actualitate, documentul a fost scos de pe site.

Cum fenteaza Elena Udrea legea si semneaza contracte 'secret de stat'

"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu are contracte de achizitii publice cu caracter clasificat, iar la nivelul institutiei nu au existat, in actualul mandat, discutii cu privire la o posibila secretizare a documentelor aferente achizitiilor publice.

Dimpotriva, toate masurile intreprinse de ministrul Elena Udrea si toate declaratiile sale arata preocuparea pentru cresterea transparentei si eficientei procedurilor de achizitie publica.

Documentul la care Ziare.com face referire a fost postat pe site in februarie 2008, asadar nu a fost elaborat si nici aprobat de actuala conducere a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Avand in vedere ca, in urma analizei, s-a constatat ca nu mai este de actualitate, documentul a fost retras de pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului", se arata in comunicatul citat.

Documentul propunea ca anumite contracte de achizitii pe bani publici sa fie incluse in categoria secretelor de stat, in timp ce altele se pot sustrage legii achizitiilor publice pentru ca este "improprie".

Contractele-secret de stat erau cele care, in mod ciudat, are ar putea "conduce la furnizarea unor informatii a caror divulgare ar fi contrara intereselor esentiale de securitate ale tarii" sau "care implica protectia unor interese esentiale de securitate ale tarii, in legatura cu productia sau comercializarea de arme, munitii si material de razboi".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elena Udrea secret stat, #Udrea ministru Dezvoltar Turism, #Udrea contracte achizitii publice, #Udrea lege achizitii publice , #ministrul Dezvoltarii si Turismului