Udrea a semnat, la Arad, contracte de finantare in valoare de 119,38 mil. lei

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 16:21
1060 citiri
Udrea a semnat, la Arad, contracte de finantare in valoare de 119,38 mil. lei

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat, miercuri, la Arad, cinci contracte de finantare prin Programul Operational Regional (POR) in valoare totala de 119,38 milioane lei.

Cele cinci contracte sunt "Drumul Vinului Paulis - Ghioroc - Covasant - Siria", "Reabilitarea si extinderea Centrului de Ingrijire si Asistenta Pecica", "Promovarea turismului aradean prin circuite culturale", "Reabilitare cladirii Colegiului National Moise Nicoara" si "Extinderea si modernizarea Scolii generale Ioan Slavici", se afirma intr-un comunicat remis Ziare.com.

Dupa semnarea celor cinci contracte, Elena Udrea a declarat ca Romania are la dispozitie aproximativ 33 de miliarde de euro, bani europeni pe care ar trebui sa ii foloseasca pana in 2013.

"Am vrut neaparat sa fiu prezenta la semnarea acestor cinci contracte, in valoare de aproximativ 22 de milioane de euro, pentru ca prioritatea ministerului pe care il conduc, precum si prioritatea intregului Guvern, este atragerea fondurilor europene. Pentru ca Romania are la dispozitie aproximativ 33 de miliarde de euro bani europeni pe care ar trebui sa ii foloseasca pana in 2013, pe de o parte, si pe de alta parte, pentru ca stim cu totii ca suntem intr-un moment greu din punct de vedere economic, ce aduce cu sine un buget redus pentru investitii", a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a mai spus ca ministerul pe care il conduce are un buget mult redus fata de anul 2009. "De aceea, cele 4,3 miliarde, fonduri europene pe care intentionam sa le luam prin POR, sunt binevenite in aceasta perioada in care banii din bugetul ministerului sunt foarte putini.

Suntem un minister cu un buget mult redus fata de anul trecut si care la ultima rectificare a fost in situatia de a avea parte de o rectificare negativa. Deci, bani pentru investitii din buget nu ne asteptam sa avem, asa ca o sa facem tot posibilul sa atragem aceste fonduri europene.

Noi avem, pana in acest moment, contractati la nivelul ministerului, din cele 4,3 miliarde, aproximativ 2, 7 miliarde. Tinta noastra este sa contractam minimum 3 miliarde pana la sfarsitul anului si pana in iunie 2011 sa terminam de contractat toata suma, adica cele 4,3 miliarde pe care le avem de la Uniunea Europeana", a afirmat ministrul Dezvoltarii Regionale.

Elena Udrea a mai anuntat ca in judetul Arad mai sunt in evaluare 38 de proiecte, in valoare de 132 milioane de lei.

"La Arad, vom continua sa contractam pe Axa 1, vom continua sa avem de semnat finantari pentru proiectele pe care autoritatile publice locale le-au depus, iar pana in acest moment sunt depuse 115 proiecte, din care am contractat pana acum 11 proiecte, in valoare de peste 200 de milioane de lei. Urmeaza sa fie contractate 24 de proiecte, in valoare totala de 387 milioane de lei, iar in lista de rezerva mai sunt 18 proiecte, in valoare totala de 403 milioane de lei. De asemenea, in evaluare pentru judetul Arad avem 38 de proiecte, in valoare de 132 milioane de lei", a mai declarat Elena Udrea.

De asemenea, Elena Udrea a spus ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului are o colaborare cu reprezentanti din Ungaria in domeniul turismului. "Avem o experienta de impartasit in ceea ce priveste felul in care ei au reusit sa promoveze si sa dezvolte aceste statiuni balneare", a declarat Elena Udrea, care a mai spus ca o delegatie mixta romano-ungara a vizitat statiuni balneare din Romania si Ungaria.

Citeste si:
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...
Viceprimarul Băcăului se plânge că nu este lăsat de primar să ajute la deszăpezirea orașului: „Mi s-a transmis să nu-mi «mai bag nasul»”
Viceprimarul Băcăului se plânge că nu este lăsat de primar să ajute la deszăpezirea orașului: „Mi s-a transmis să nu-mi «mai bag nasul»”
Viceprimarul Bacăului, Cristian Ghingheș (PLUS) se plânge, într-o postare pe Facebook, că după o noapte de ninsoare în Bacău străzile sunt pline de zăpadă, dar nu este lăsat de primarul...